Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ....ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΠΡΟ-ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ/ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.
1)ΕΧΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ/ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΝ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ . 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ,ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΠΟΤΡΟΠΗ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ . ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.(ΠΕΡΙ CONVENTIONALDETERRENCE KAI EFP)
2)ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΤΑΣΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ.
3)ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ /ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THAAD ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
4)ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ/ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PATRIOT KAI THAAD ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙ "ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΗΠΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ"/ΚΕΦΑΛΑΙΟ7/ΑΠΟ ΤΙΣ 248 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
5)ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ .(ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ IRON DOME KAI DAVID SLING.
6)ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ-ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΣΕ ΛΑΡΝΑΚΑ Ή ΛΕΜΕΣΣΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΙΚΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ. (ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ)ΠΑΡΑ
7)ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΛΙΒΑΝΟ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛ ΣΙΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ-ΑΣΤΑΘΗ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΩΔΗ ΜΕ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑΝ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ....
8)ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΡΟΤΖΑΒΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.ΕΔΩ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ..
9)ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΝΕΓΚΕΒ-ΜΕΓΚΕΝΤ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΝ (ΥΠΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ). ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝΕ ΩΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.....(ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ)
ΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.....ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ., ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ ΣΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ Ή ΠΑΡΕΧΟΥΝ EXTENDED NUCLEAR DETERRENCE.ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ..(ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ).
11)ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΝΑ "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ" ΤΗΝ PESCO ΤΗΣ ΕΕ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΩ).ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟ.
12)ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΡΩΝ/ΤΕΤΡΑΜΕΡΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ , ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ WAR GAMES.
ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΙΟΣ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ   ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ FORUM ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ..
ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙΑΒΑΣΙΜΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου