Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Κράξιμο στον στρατό της Ινδίας -Ισχυρίζονται πως βρήκαν ίχνη του μυθικού ζώου Γέτι [εικόνες] .

Αποτυπώματα του μυθικού ζώου Γέτι ισχυρίζεται πως βρήκε ο στρατός της Ινδίας, προκαλώντας φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά πολύ κράξιμο.Τα αποτυπώματα του Γέτι που ανακάλυψε ο στρατός της Ινδίας

Ο Ινδικός στρατός τουίταρε στους σχεδόν 6 εκατομμύρια οπαδούς τους τη Δευτέρα, πως ανακάλυψε «μυστηριώδη αποτυπώματα του μυθικού θηρίου Γέτι στην βάση Μακαλού στα Ιμαλάια».
Το Γέτι είναι ένα γιγαντιαίο πλάσμα που μοιάζει με πίθηκο και εμφανίζεται συχνά στην λαϊκή παράδοση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει, αλλά ο μύθος θέλει να ζει στην συγκεκριμένη περιοχή.
Τα αποτυπώματα των Γέτι που δημοσίευσε ο στρατός της Ινδίας.Τα αποτυπώματα των Γέτι που δημοσίευσε ο στρατός της Ινδίας
Αποτυπώματα Γέτι δημοσίευσε ο στρατός της Ινδίας, πιστεύοντας πως είναι αλήθεια ο μύθος.

Φαίνεται λοιπόν, πως ο στρατός συμμερίζεται την άποψη αυτή, αναρτώντας φωτογραφίες από τα «αποτυπώματα» στο χιόνι, στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter.

Αν και τα αποτυπώματα ανακαλύφθηκαν στις 9 Απριλίου, ο στρατός έκανε δημόσια την ανακάλυψη μόλις χθες, αφού αποφάσισε ότι ταιριάζει με τις θεωρίες για τα Γέτι, σύμφωνα με τους Times of India.
Βέβαια, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είδαν με μεγάλη δυσπιστία την ανάρτηση, με τον στρατό να απαντά πως τα «αποδεικτικά στοιχεία» για τα Γέτι, «φωτογραφήθηκαν» και «παραδόθηκαν στους εμπειρογνώμονες». «Έτσι σκεφτήκαμε πως είναι συνετό να το δημοσιοποιήσουμε για να διεγείρει την επιστημονική διάθεση και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον» έγραψε στο Twitter.
Οι χρήστες του Twitter πάντως αντέδρασαν με δυσπιστία στην είδηση, κατηγορώντας τον στρατό πως δεν θα έπρεπε να πιστεύει τους μύθους και να τους ενισχύει. «Θα έπρεπε να ελεγχθεί διεξοδικά προτού αποφασιστεί η δημοσιοποίηση ενός τόσο γελοίου θέματος όσο αυτό» έγραψε ένας χρήστης και κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που βλέπω τον στρατό να μεταδίδει τέτοιους ανόητους μύθους. Περίμενα περισσότερα από εσάς παιδιά» ενώ ένας τρίτος σχολίασε: «Είτε δεν καταλαβαίνω το αστείο, είτε ο Ινδικός στρατός ισχυρίζεται πως βρήκε κάτι που πιστεύει ότι είναι στοιχείο της ύπαρξης των Γέτι».
Να σημειωθεί πως έχουν γίνει πολυάριθμες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την επίλυση του μυστηρίου των Γέτι. Το 2011, οι εξετάσεις DNA σε ένα «δάχτυλο Γέτι» που ελήφθη από το Νεπάλ και εστάλη στο Λονδίνο πριν από μισό αιώνα, έδειξε ότι ήταν τελικά ένα ανθρώπινο δάχτυλο.
https://twitter.com/KanishkSamota/status/1123013413951557632/photo/1

Και το 2013, οι εξετάσεις DNA σε δείγματα τριχών που πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή γενετικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μπράιαν Σάικς, έδειξε ότι ταιριάζουν με εκείνα μιας αρχαίας πολικής αρκούδας. Όπως είχε δηλώσει τότε, η πιο πιθανή εξήγηση για τον μύθο είναι πως πρόκειται για ένα ζώο – υβρίδιο πολικών αρκούδων και καφέ αρκούδων.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου