Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΤ κατά ξενοδοχοϋπαλλήλων που διαμαρτύρονται για το εφάπαξ.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί έξω από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου με ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση γκλομπ κατά ξενοδοχοϋπαλλήλων που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ξενοδοχοϋπάλληλοι που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στο εφάπαξ τους σήκωσαν τα ρολά ασφαλείας στη στοά και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο του κτηρίου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά αιφνιδιάστηκαν και στη συνέχεια απώθησαν τους διαδηλωτές με χρήση γκλομπ.

Πλέον οι διαδηλωτές αφού ζήτησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή για να δουν, όπως λένε, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αίτημα που όμως δεν ικανοποιήθηκε.

Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση γκλομπ κατά των διαδηλωτών

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής Νίκος Παπαγεωργιου οι συνάδελφοί του μέχρι πρότινος λάμβαναν το εφάπαξ τους στην εικοσαετία ωστόσο αυτό καταργήθηκε πρόσφατα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Αντ' αυτού θα παίρνουμε πλέον το εφάπαξ όταν βγαίνουμε σε σύνταξη και μάλιστα μειωμένο κατά 20% σε σχέση με ό,τι δικαιούμασταν μέχρι πρότινος, δηλαδή πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης, διευκρίνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται γιατί η καταβολή του επιδόματος ασθένειας που κανονικά πρέπει να λαμβάνουν μέσα σε 15 ημέρες καθυστερεί μέχρι και 9 μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου