Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκλείει η Άγκυρα συμμετοχή σε επιχείρηση κατά του ΙΚ στη Ράκα αν μετέχουν και Κούρδοι.


Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Τουρκία σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σ’ αυτήν και κούρδοι μαχητές.


Ο Ιμραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως αποκλείεται οι τουρκικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας, εφόσον συμμετάσχουν σ’ αυτήν και κούρδοι μαχητές.

“Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ’ αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς. Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG”, δήλωσε ο Καλίν. Η Τουρκία θεωρεί πως οι κουρδικές δυνάμεις YPG που πολεμούν στη Συρία συνδέονται στενά με τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και θεωρεί τρομοκρατικές αμφότερες τις οργανώσεις.

Ρουκέτα από την Συρία πλήττει το Κιλίς

Στο μεταξύ ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία έπληξε αγορά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπων, μετέδωσε το CNN Turk. Η ρουκέτα έπληξε το κέντρο του Κιλίς, πόλης που βρίσκεται πάνω στη γραμμή των συνόρων με τη Συρία, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως εκτοξεύθηκε από συριακή περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Κιλίς, το οποίο νωρίτερα φέτος δεχόταν τακτικά επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες. Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν τον Αύγουστο στη Συρία για να υποστηρίξουν τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να εκκαθαρίσουν την περιοχή των συνόρων από τους τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους.
http://mignatiou.com/2016/09/apoklii-i-agkira-simmetochi-se-epichirisi-kata-tou-ik-an-metechoun-ke-kourdi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου