Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι θεωρητικοί συνωμότες για τις εκλογές.Ολες οι θεωρίες συνωμοσίας από τους εκλεκτούς του είδους.

Το 2011 ήταν το πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα,που μόλις είχε εισέλθει στον Λευκό Οίκο.Τελικά ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ;
Σήμερα εν έτει 2016 όλοι ασχολούνται με την Κλίντον και την υγεία της,αλλά και με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ,οι οποίες είναι αξιοπερίεργες.

Μια εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας είναι ότι ο Ομπάμα ή η Κλίντον ίδρυσαν το Ισλαμικό κράτος.
Επίσης είπαν ότι στην Καλιφόρνια υπάρχει ξηρασία που διαρκεί επί 5 χρόνια,ένας μύθος που
διαδίδεται από τους οικολόγους και λένε ότι ο πατέρας του Tεντ Κρουζ ενδέχεται να έχει εμπλακεί 
στη δολοφονία του Κένεντι!
Τον Δεκέμβριο ο Τραμπ έδωσε συνέντευξη στο μεγαλύτερο δημοσιογράφο Θεωριών συνομωσίας,τον Alex Jones που έχει την ιστοσελίδα Infowars και απευθυνθείτε σε ένα κοινό εκατομμυρίων.
«Η φήμη σας είναι εκπληκτική είπε ο Jones. «Εγώ δεν θα σας αφήσω
Ο Alex Jones,  ισχυρίζεται ότι η 11η Σεπτεμβρίου και οι βομβαρδισμοί της Οκλαχόμα Σίτι, ήταν εσωτερικές υποθέσεις.
Η Χίλαρυ Κλίντον κατηγορείται σαν παρανο'ι'κή στην πολιτική,σαν αρχηγικό στέλεχος των Ιλουμινάτι,σαν Μασόνος,και ιέρεια των Ιησουιτών.
Ο Hofstadter είχε ασχοληθεί παλαιότερα με θεωρίες συνωμοσίας,όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Κούβα,ότι η CIA είχε πειραματιστεί σε ανυποψίαστους Αμερικανούς με LSD! Το F.B.I. είχε διεισδύσει και  χειραγωγήσει εγχώριες ομάδες ακτιβιστών.
Ολες αυτές οι φανταστικές συνωμοσίες γέννησαν ιδεολογικές θέσεις.
Το Κογκρέσο ξεκίνησε ένα αγώνα για να περιριστούν οι χειρότερες από αυτές τις υπερβολές,και τις συνωμοσίες που ήρθαν στο φως κατά τις επόμενες δεκαετίες, όπως το Ιράν-contra.
Οι αληθοφανείς θεωρίες συνωμοσίας αυξάνονται σταθερά στη δεκαετία του 1980 και ειδικά στη δεκαετία του ' 90.Το πλαίσιο έχει σημασία εδώ δεκαετία του ' 90 ήταν η δεκαετία  του Όλιβερ
Στόουν» με το J.F.K., και το ««The X-Files» να παίζεται αργά το βράδυ ενώ υπήρχαν τα Roswell ντοκιμαντέρ  ήταν η δεκαετία στην οποία οι θεωρίες συνωμοσίας έγιναν ψυχαγωγία.
Ο Θεωρητικός συνωμοσίας  Άλεξ Τζόουνς ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της  δεκαετίας του 
' 90 από την καλωδιακή τηλεόραση.
Εγινε γνωστός όταν μετά την 11η Σεπτεμβρίου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων
Πολιτειών, ανατίναξε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.Τώρα ισχυρίζεται ότι η Χίλαρυ είναι δαίμονας,πάσχει από σοβαρή ασθένεια,και οι γιατροί προσπαθούν να την κρατήσουν ζωντανή για μπει στον Λευκό Οίκο.
Ο Jones τα πιστεύει πραγματικά όλα αυτάΗ πιο απλή απάντηση μπορεί να είναι ότι οι  θεωρίες συνωμοσίας  είναι δημοφιλής.Τι άλλο θα ακολουθήσει θα το δούμε στη συνέχεια.
http://www.nytimes.com/2016/10/02/magazine/the-conspiracy-theorists-election.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEW YORK TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου