Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Διεκόπη εν μέσω διαφωνιών η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια διάσκεψης της Ολομέλειας του δημιουργήθηκε τόσο μεγάλης έντασης επεισόδιο μεταξύ των συμβούλων της Επικρατείας και του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.Διεκόπη εν μέσω διαφωνιών η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
          
Η  πρώτη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  κεκλεισμένων των θυρών,  για τις τηλεοπτικές άδεις διακόπηκε πριν καν προλάβει  να συμπληρώσει μια ώρα.
Η επίμαχη σημερινή διάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε  μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.
         
Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ο πρόλογος του κ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα  της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών, κ.λ.π. και ότι πρέπει να υπάρξει έντονος προβληματισμός για  την τύχη των  προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, κ.λπ.
         
Η όλη αναφορά του   κ. Σακελλαρίου  κατά την έναρξης της διάσκεψης  εξελήφθη ως προσπάθεια   να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών (και την ψηφοφορία), έτσι ώστε να απορριφθούν οι  προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς να μπουν καν στην ουσία της υπόθεσης. Δηλαδή, να τις απορρίψουν κατά το πρώτο  στάδιο, επί του παραδεκτού, όπως στη λέγεται νομική γλώσσα.
         
Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η πρωτοφανής αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων, με αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης έντασης να διακοπεί η διάσκεψη.
         
Όπως είπε  ο πρόεδρος του ΣτΕ προς τους συμβούλους Επικρατείας η  επόμενη ημερομηνία της διάσκεψης της Ολομέλειας για το θέμα των αδειών  θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.
         
Μετά την διακοπή της  διάσκεψης ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποδίδει την ένταση που επικράτησε  και τη διακοπή της διάσκεψης, στο κλίμα το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί ως προς τις υποθέσεις αυτές  μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις.


H ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σακελλαρίου έχει ως εξής:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».
http://www.protothema.gr/greece/article/615337/diekopi-en-meso-diaonion-i-diaskepsi-tis-olomeleias-tou-ste-gia-tis-tileoptikes-adeies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου