Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! Αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος ο Πούτιν θα…

Clipboard
Ο πρώην ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ (Phillip Breedlove), προειδοποίησε οτι σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία θα είχε «το πάνω χέρι», όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Star, επικαλούμενη πρόσφατη ομιλία του πρώην SACEUR.
Συγκεκριμένα ένας πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα είχε ως πιθανό αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της Ευρώπης απο τους στόλους υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων της Ρωσίας. Η ναυτική δύναμη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να έχει τον πλήρη έλεγχο του Ατλαντικού αλλά και όλων των αεροπορικών και θαλάσσιων διαδρόμων που χρειάζονται για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Αυτό θα σήμαινε οτι οι αναγκαίες ενισχύσεις που θα χρειάζονται από τις ΗΠΑ απεγνωσμένα για να σταματήσουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν την Ευρώπη δεν θα είχαν φτάσει καν!
Αυτό είναι το σενάριο για το οποίο προειδοποίησε ο πρώην SACEUR. Ο Στρατηγός προέβλεψε την εξέλιξη ενός πολέμου με τη Ρωσία καθώς οι εντάσεις κορυφώνονται μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.
Προέτρεψε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, να βελτιώσουν τη στρατιωτική τους ετοιμότητα και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης τους για να προετοιμαστούν για την απειλή μιας ρωσικής επίθεσης.
Ο Breedlove, δήλωσε: “Η ανεμπόδιστη διέλευση του Ατλαντικού για την καταπολέμηση ενός πολέμου στην Ευρώπη, νομίζω, είναι ένα πράγμα του παρελθόντος.»
«Πρέπει να σκεφτούμε ποιες ειναι οι ικανότητες μας σχετικά με την υπεράσπιση των δυνατοτήτων μας όσο αφορά την ενίσχυση της Ευρώπης.”
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Συμμαχία πρέπει επίσης να βελτιώσει τις επιχειρήσεις στρατιωτικής πληροφόρησης (military Intelligence) για να αποφευχθεί ο πόλεμος προτού αρχίσει. Ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ πρόσθεσε: “Νομίζω ότι, στην στιγμή και στο χώρο επιλογής τους, [της Ρωσίας] μπορούν να κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα για μας, και πρέπει να είμαστε σε θέση να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα λειτουργίας μας σε αυτο το πλαίσιο”.
Οι δηλώσεις του κορυφαίου Στρατηγού έγιναν κατα την διάρκεια συνέδριου του Συνδέσμου Πολεμικής Αεροπορίας στο Gaylord National Resort στο Μέριλαντ, των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Breaking Defense.
Ο Στρατηγός Breedlove προειδοποίησε οτι μπορεί να ειναι αδύνατον να ενισχυθεί η Ανατολική Ευρώπη εγκαίρως απέναντι στα στρατεύματα του Πούτιν, στις πρώτες ημέρες του πολέμου.
Η ενίσχυση της αποτροπής ήταν ο κύριος στόχος κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Παρόλα αυτά, πέρα από την εκ περιτροπής ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων ως μέρος της αυξημένης παρουσίας στην Ανατολική Πτέρυγα, ένα θέμα το οποίο παραμένει είναι τι είδους δυνατότητες θα αναπτύξει η Συμμαχία για να τις προστατέψει και για να διατηρήσει την πρόσβαση της στο ολοένα και περισσότερο »κλειστό» σύστημα της Βαλτικής. Διαβάστε εαν ειναι έτοιμο το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει τη Ρωσία ΕΔΩ
Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσία έχουν κορυφωθεί μετα την προσάρτηση της Κριμαίας καθώς οι δύο υπερδυνάμεις ξεκίνησαν εναν »πόλεμο δι’αντιπροσώπων»(proxy-war) στη Συρία. Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ (Ναύαρχος) Κουζνετσόφ» (Адмирал Кузнецов) για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία, ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας την ανάγκη να «ενισχύσει» τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή.
Ενώπιον του ΟΗΕ σήμερα (22/09/2016), οι Κέρι και Λαβρόφ διαφώνησαν έντονα για τη Συρία, με τις ΗΠΑ να απαιτούν από τη Μόσχα «να καθηλώσει στο έδαφος» τα συριακά αεροσκάφη και να απαγορεύσει στη Δαμασκό να βομβαρδίζει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και άμαχους.
Αξίζει να σημειώσουμε οτι πρόσφατα έκθεση ειδικών στα στρατιωτικά θέματα αποκάλυψε ότι ο Γ΄Παγκόσμιος θα ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στη Βαλτική. Στην έκθεση το Antlantic Council προειδοποίησε οτι »Η Δύση παρεξηγεί τη Ρωσία, υποθέτοντας ότι η τελευταία θα υπακούσει στους κανόνες ακόμα και αν δεν είμαστε πρόθυμοι να τους επιβάλλουμε.»

Πηγή: Breaking Defense/Daily Star/Atlantic Council/DefenceMatters
http://www.crashonline.gr/%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου