Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ετοιμάζεται νέο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Νοέμβριο – Συναγερμός στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας (βίντεο).

Ο συνταγματάρχης ε.α. Ατίλα Ουγκούρ δήλωσε στο τουρκικό τύπο ότι «μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τον «εφησυχασμό» της νίκης που βιώνουμε, έχουν ξεκινήσει  ήδη οι προετοιμασίες για μια δεύτερη προσπάθεια».ataturkpraksikopima_534_355

Αυτά τα λόγια του εν αποστρατεία Τούρκου  συνταγματάρχη, αναφέρονται σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα Yeni Safak.
Ο Ουγκούρ δήλωσε επί λέξη  ότι «προειδοποιώ ολόκληρη την Τουρκία μέσω εσάς, ότι το κίνημα αυτό εάν δεν το πράξει η  Feton ( οργάνωση του Γκιουλέν)  θα το πράξει κάποιος άλλος , δεν αντέχουμε  πάρα πολύ από τον  πόλεμο με τον  PKK  μέσα στην χώρα ».
Ο ίδιος αξιωματικός «έδωσε» διορία μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου , δύο με  δυόμισι μήνες, για να υπάρξει  μια νέα προσπάθεια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ στην Τουρκία από τον στρατό βέβαια.
Εκτιμά δε  ότι ενδεχομένως τον Νοέμβριο του 2016  θα μπορούσε να επιχειρηθεί εκ νέου ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα  Yeni Safak.
Χασάν Ατίλα Ουγκούρ: «ετοιμαστείτε για μια δεύτερη προσπάθεια και πολύ γρήγορα μάλιστα , αυτό το λέω  έχοντας μια πολύ σαφή γνώση….ότι  η δεύτερη απόπειρα θα είναι πιο αιματηρή από την πρώτη. Σήμερα ακόμα θριαμβολογούμε αλλά  προειδοποιώ την Τουρκία μέσα από εσάς,  για τα επερχόμενα γεγονότα».
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ίδιου , το χάος θα ξεκινήσει από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
«Η φωτιά θα ξεκινήσει  πιθανότατα από τις περιοχές  Şemdinli, Yüksekova, ή το Κιζίλτεπε. Εδώ θα πεθάνουμε 15-20 άτομα. Εκεί θα πεθάνουν χιλιάδες», είπε ο ίδιος.
Ο Τούρκος στρατιωτικός τόνισε ότι  Βρετανοί πεζοναύτες που σταθμεύουν στην Κύπρο με το πρόσχημα του χάους θα εισβάλουν στην Τουρκία. Πρόκειται για την δεύτερη προσπάθεια τους  για να επιτευχθεί  ο κύριος στόχος των ΗΠΑ», είπε ο Ουγκούρ.
Ο συνταγματάρχης  «έχει»  πληροφορίες για εμπλοκή της Βρετανίας εδώ και  2,5 μήνες, από πηγές του στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Ειδικότερα στις περιοχές Χακάρι, Βαν , Σατάκ , Σιλώπη, και  Μαρντίν. Οι Βρετανοί απέστειλαν εκατομμύρια λίρες σε αυτές τις φυλές εκεί ,πληρώνοντας τους τα χρέη. Επίσης και  ο Βρετανός πρόξενος επισκέφτηκε σχετικά πρόσφατα την περιοχή αυτή. «Τι δουλειά είχε εκεί αυτός ;» αναρωτήθηκε  ο ίδιος.
Ο συνταγματάρχης προφανώς έχει ακόμη ενεργές πηγές και δημοσιοποιεί κάτι που φοβάται ενδόμυχα και ο ίδιος ο  Τούρκος πρόεδρος .
Οι πληροφορίες του σίγουρα εμπεριέχουν μια δόση αλήθειας, για τα μελλούμενα στην περιοχή. Πολλοί αναμένουμε ραγδαίες  εξελίξεις οι οποίες αποτελούν μονόδρομο μετά την άσχημη  κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί μέσα στο τουρκικό κράτος εδώ και δύο μήνες.
Η χώρα μας πρέπει και οφείλει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την περίπτωση που η «φωτιά¨που θα ανάψει στην Τουρκία,  επεκταθεί και στα νησιά μας ή την δυτική Θράκη μας .
Αυθεντικό βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου