Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πανάρχαιες οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ποιά η ικανότητα των σημερινών ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ; Πόσο ισχυρές είναι;
Στα χαρτιά είναι εντυπωσιακές με αερομεταφερόμενες ομάδες,προηγμένη τεχνολογία,εξαιρετικά υποβρύχια,δορυφόρους κλπ.Πανάρχαιοι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

Το θέμα σήμερα είναι η ποιότητα των όπλων.Μπορεί να συγκριθεί το Αμερικάνικο τεθωρακισμένο M1A2 με το Ρωσικό  Τ-14 Αρμάτα;
Μπορεί το Αμερικάνικο μαχητικό F-15 να αντιμετωπίσει το Ρωσικό Su-34;
Για παράδειγμα στη Βόρεια Κορέα,οι ΗΠΑ είναι ανώτερες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικές βόμβες. Δεν μπορεί να κτυπήσει στις ΗΠΑ, αλλά ίσως μπορεί  μέχρι τη Σεούλ. Εχει πολυάριθμο στρατό και πολύ πυροβολικό ώστε να μπορεί να μπει στη Σεούλ.Και έχει μια απρόβλεπτη κυβέρνηση.
Η επίθεση των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα από τον αέρα - η μόνη δυνατή μορφή επίθεσης, εκτός από ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - θα σημαίνει μια μεγάλη πιθανότητα πολέμου στη χερσόνησο, την καταστροφή της Σεούλ, παράλυση ενός σημαντικού εμπορικού εταίρου (σκεφτείτε τουλάχιστον την «Samsung») και το φινάλε με απρόβλεπτη έκβαση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν τα μέσα για 
την ταχεία παράδοση στρατευμάτων στην Κορέα σε σημαντικές ποσότητες.
Αλλο παράδειγμα ,η Ουκρανία.Στα χαρτιά, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, σε γενικές γραμμές, είναι ανώτερες από τις ρωσικές. Αλλά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία - όχι.Η Ρωσία συνορεύει με την Ουκρανία και μπορεί να κινηθεί γρήγορα και αστραπιαία.Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να παραδώσουν γρήγορα στρατό και εξοπλισμό για να αμυνθούν,εκτός από την αεροπορία.
Η Ευρώπη παρότι υπακούει στις ΗΠΑ  είναι απίθανο να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο εναντίον της Μόσχας.Ο πόλεμος της Ουάσιγκτον με τη Ρωσία στην Ουκρανία ,θα απαιτήσει τεράστια προσπάθεια, με τη μορφή θαλάσσιων μεταφορών, αλλά θα εξακολουθούσε να σημαίνει εθνική κινητοποίηση.
Έτσι, για άλλη μια φορά, η στρατιωτική υπεροχή της Ουάσιγκτον απολύτως δεν σημαίνει τίποτα.
Ή - Σκεφτείτε διαφορά της Ουάσινγκτον με την Κίνα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η Κίνα δεν είναι καν κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την ναυτική δύναμη. Το Πεκίνο έχει anti-ship βλήματα και μπορεί να κτυπήσει τα Αμερικάνικα αεροπλανοφόρα.Εχει τους βαλλιστικούς πυραύλους JD21.Αξίζει το ρίσκο να τους δοκιμάσουν;Αν ξεκινήσουν συμβατικό πόλεμο με την Κίνα θα υπάρξουν τρομερές παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες.
 Κόψτε τη γραμμή παροχής πετρελαίου προς την Κίνα από τη Μέση Ανατολή και σπρώξτε το Πεκίνο σε έναν πυρηνικό πόλεμο.Και αν η Κίνα θα χρησιμοποιήσει 
τον πόλεμο ως δικαιολογία για την προσάρτηση των γειτονικών χωρών με αυτούς; Ποια θα είναι η Ρωσία;Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και η έκβαση του πολέμου απρόβλεπτη.Για άλλη μια φορά, η στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ,δεν σημαίνει τίποτα.
Σήμερα οι τεχνικές του πολέμου έχουν αλλάξει ριζικά, όλα είναι διαφορετικά. Η Κίνα θέλει να θέσει την περιοχή της Ευρασίας υπό την επιρροή της.Η προσέγγισή της είναι οικονομική και όχι στρατιωτική.Παρακάμπτουν τις Αμερικάνικες επιλογές με τους πολέμους και επεκτείνουν τις εμπορικές συμφωνίες τους. Προωθεί τη συμμαχία BRICS και έτσι αποδυναμώνει οικονομικά τις ΗΠΑ.
Αυξάνει την SCO, η οποία αποκλείει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά, ίσως το σημαντικότερο, δημιούργησε την ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ABII), η οποία αποκλείει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά περιλαμβάνει τους ευρωπαίους συμμάχους της Ουάσινγκτον . Οι οργανισμοί αυτοί θα διαπραγματεύονται, πιθανότατα χωρίς τη χρήση του δολαρίου, και είναι - μια σοβαρή απειλή για την οικονομική ηγεμονία της Ουάσιγκτον.
Το Πακιστάν κατασκευάζει την εθνική οδό Καρακοράμ στη Xinjiang στο Καράτσι, και την αύξηση των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Θα γίνει κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων κοντά στο Καράτσι. Επενδύει στους αφγανικούς πόρους, και κάνει αύξηση του εμπορίου της με το Ιράν. Όταν οι ΗΠΑ τελικά φύγουν, η Κίνα θα είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή.
Η Κίνα κατασκευάζει σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας για σύνδεση με την Ευρώπη.Αφού η προοπτική και το εμπόριο με την Ευρώπη θα αυξηθούν και τα ταξίδια θα γίνονται γρήγορα και εύκολα,η Ευρώπη θα στραφεί στη τεράστια αγορά της Κίνας.Ταυτόχρονα θα φτιάξει και δρόμο με οπτικές ίνες για γρήγορο ίντερνετ.Και τότε οι ΗΠΑ πως θα νριδράσουν;Θα βομβαρδίσουν τις ράγες των τρένων ή την BMW;Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποιούν λάθος εχθρό,λάθος πόλεμο σε λάθος κόσμο.
http://svpressa.ru/war21/article/157257/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SV PRESSA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου