Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

“Ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Συρίας απαιτεί πόλεμο με τη Ρωσία” λέει ο αμερικάνος Αρχηγός.

Η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας στην Συρία σκοτώνει. Κάθε λεπτό που περνά ζωές χάνονται. Οι …εκεχειρίες αποδεικνύονται παραμύθια των μεγάλων δυνάμεων και όταν τυπικά λήγουν, ακολουθεί νέο κύμα βίας και θανάτου.dundford

Ίσως ο μόνος …ειλικρινής αυτές τις ημέρες να ήταν ο επικεφαλής των αμερικανικών ΕΔ στρατηγός Ντάντφορντ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση μέλους της επιτροπής άμυνας για το τι χρειάζεται για να ελέγξουν οι ΗΠΑ τον εναέριο χώρο της Συρίας, απάντησε: “Θα πρέπει να κάνουμε πόλεμο με τη Ρωσία”.
Κατά τ΄ άλλα  όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο  γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τις μεγάλες δυνάμεις να «κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη» στη Συρία.
«Για πόσο καιρό ακόμη όλοι εκείνοι που ασκούν επιρροή (σε αυτή τη σύρραξη) θα επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η αγριότητα;» διερωτήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.
Ο αξιωματούχος κάλεσε τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου να «δράσουν με αποφασιστικό τρόπο».

Ο Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε την χρήση στο Χαλέπι ιδιαίτερα ισχυρών βομβών που μπορούν να κατεδαφίσουν καταφύγια ή νοσοκομεία που έχουν εγκατασταθεί στα υπόγεια των κτιρίων.
«Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές» υπενθύμισε:
«Η συστηματική και αδιάκριτη χρήση όπλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές συνιστά έγκλημα πολέμου».
Με την χρήση των πανίσχυρων αυτών βομβών, «η βία έφθασε σε ένα νέο επίπεδο βαρβαρότητας» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου