Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Συρία στον ΟΗΕ:Ο τουρκικός στρατός να αποχωρήσει αμέσως από τα εδάφη μας!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας με την ονομασία ‘Ασπίδα του Ευφράτη’, λέγοντας ότι έγινε μια στυγνή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και πρέπει ο τουρκικός στρατός να εγκαταλείψει αμέσως το συριακό έδαφος.
Το τουρκικό δημοσίευμα που επικαλείται σχετική αναφορά του Σπούτνικ στην τουρκική γλώσσα, αναφέρει ότι ο Μουαλέμ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που υπεγράφη κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη και δεσμεύθηκε για άλλη μια φορά να συμμορφωθεί με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία που έγινε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, είπε επίσης, ότι  υπάρχούν ενδείξεις για μυστική συνεργασία μεταξύ του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έγινε όταν οι  συριακές δυνάμεις  πολεμούσαν τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ κοντα στο Ντέιρ Εζ Ζορ. Τότε δέχθηκαν αεροπορική επίθεση από τον διεθνή συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου