Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ιράν προς το Ισραήλ: «Σκόνη» Τελ Αβίβ & Χάιφα αν επιτεθείτε!

Σε μαζική επίδειξη ισχύος προς το εξωτερικό με μπόλικη όμως δόση εσωτερικού πολιτικού λαϊκισμού προς ενίσχυση του καθεστώτος των μουλάδων προέβη για μια ακόμη φορά το Ιράν, με την ευκαιρία της επετείου από την εισβολή του Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν το 1980, η οποία εορτάστηκε με μαζική στρατιωτική παρέλαση, στον λιμένα του Κόλπου, Μπαντάρ Αμπάς.

Όπως αναμενόταν, οι Ιρανοί αφενός έστειλαν μήνυμα στους Αμερικανούς να μην ανακατεύονται με τις υποθέσεις των χωρών του Κόλπου και αφετέρου προειδοποίησαν με τον γνωστό πομπώδη τρόπο μέσω πανό που είχε αναρτηθεί το Ισραήλ, ότι «θα μετατρέψουν σε σκόνη» το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, εάν το «καθεστώς των Σιωνιστών» κάνει το σφάλμα και επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Δεν θα μπορούσε να λείψει αναφορά και στην «εγκληματική» από την πλευρά των Αμερικανών συμφωνία Ισραήλ-ΗΠΑ για τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας σε βάθος δεκαετίας, όταν εκπνεύσει η τρέχουσα συμφωνία, με ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο να λέει, ότι κάνει το Ιράν πιο αποφασισμένο να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις του.
Στην παρέλαση εμφανίστηκαν τα καλύτερα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ιρανοί στο οπλοστάσιό του, από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής προστασίας τύπου S-300, μέχρι 500 πλοία διαφόρων τύπων, υποβρύχια και βαλλιστικούς πυραύλους (π.χ. Qadr H με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου