Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γερμανία καταρρέει οικονομικά.Η Commerzbank κάνει περικοπές θέσεων εργασίας και στα κέρδη των μετόχων!.

ΣΧΟΛΙΟ : To άρθρο θα μπορούσε να είχε γραφτεί από Φιλλέληνα,αφού δείχνει την πνευματική δικαιοσύνη που έρχεται μετά από 6,5 χρόνια Μνημονίων.
Μετά την Deutsche Bank έρχεται η δεύτερη μεγαλύτερη Τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank που  σχεδιάζει να κόψει σχεδόν 10.000 θέσεις εργασίας και να σταματήσει να καταβάλει μερίσματα
στους μετόχους. Οι δράσεις αυτές θα λάβουν χώρα, για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ενώ η Γερμανικά κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει τη Deutsche Bank,κάποιοι αναφέρουν ότι η κατάσταση εμφανίζεται τόσο τρομερή, ώστε να μπορεί να μαλακώσει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε
συνομιλίες με την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει ένα γενικό σχέδιο σε περίπτωση συνολικής κατάρρευσης των Τραπεζών ώστε να  διασωθούν. Ωστόσο, η Deutsche Bank και το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκαν ότι η κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να κατέχει μερίδιο 25% στην Τράπεζα,για  να τη στηρίξει.
Μέλος του Υπουργείου Οικονομικών είπε χθες.ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές αφού η 
 ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ετοιμάζει κανένα σχέδιο διάσωσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες εικασίες.
Οι ανησυχίες αυξάνονται λόγω του μεγέθους του προστίμου που επέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας και βρίσκεται αντιμέτωπη με $14δις   (£10 .8bn; .5bn €12) πρόστιμο για ανάρμοστη πώληση σε ενυπόθηκα ομόλογα, πριν την οικονομική κρίση του 2008.
Πολλοί ειδικοί δεν αισθάνονται ότι θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο ολόκληρο, αλλά να πω ότι 
είναι στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του Δημοσίου να επιμείνει το πρόστιμο να καταβληθεί. Εάν 
συμβεί αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρξει συνολική κατάρρευση της Τράπεζας.Η Γερμανία 
είναι σε αναταραχή.
Πριν μερικές εβδομάδες η Γερμανική κυβέρνηση προειδοποιούσε τους πολίτες να έχουν αποθέματα σε τρόφιμα και νερό λόγω επικείμενης καταστροφής.Ηταν η επικείμενη οικονομική κατάρρευση ο λόγος;
Τόσα χρόνια κράτησαν σκληροπυρηνική στάση στην Ελληνική οικονομική κρίση,επέβαλαν 
«Τραπεζική αργία» και έλεγχο κεφαλαίων(Capital Controls) στους έλληνες πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους ,οδήγησε  δεκάδες χιλιάδες Έλληνες να μην είναι σε θέση να θρέψουν
τα παιδιά τους και εκτίναξαν το ποσοστό αυτοκτονιών.
Η Μέρκελ με τη Μεταναστευτική πολιτική της επέβαλε και άλλα προβλήματα με τους Μετανάστες στην Ελλάδα.Στη χώρα υπήρξε έξαρση βίας από τους πρόσφυγες για τα θέματα διαβίωσης και αναρωτηθήκαμε πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει ο «ισχυρός» της Ευρώπης τη σημερινή πορεία.
Φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει στους πολίτες της να πρέπει να έχει αποθέματα σε τρόφιμα,νερό,χρήματα και ήδη πρώτης ανάγκης,επειδή η η χώρα θα  αντιμετωπίσει μια εθνική έκτακτη ανάγκη.
Η Ευρώπη παραπαίει στο χείλος του γκρεμού και παρά το γεγονός ότι είμαστε χιλιάδες μίλια μακριά, πρέπει να λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει εκεί.Το  εμπόριο και η οικονομία είναι συνδεδεμένα σε παγκόσμιο επίπεδο,και γίνονται αισθητοί οι κυματισμοί σε όλο τον κόσμο, όταν μια μεγάλη 
οικονομία χτυπά το σημείο κρίσης.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE ORGANIC PREPPER.CANADA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου