Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γερμανικά Eurofighter αναχαιτίζουν μεγάλο σχηματισμό ρωσικών μαχητικών στη Βαλτική.

Ένα μαζικό σχηματισμό από 7 ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη αναχαίτισαν δύο Eurofighter Typhoon στον διεθνή εναέριο χώρο της Βαλτικής. Αυτό έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας.
Πιο συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου δύο γερμανικά Eurofighter τα οποία βρίσκονταν σε καθήκοντα ετοιμότητας (QRA) στην αεροπορική βάση Amari της Εσθονίας απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν ένα μεγάλο σχηματισμό από ρωσικά αεροσκάφη. Οι πιλότοι των γερμανικών αεροσκαφών είδαν και αναγνώρισαν 2 MiG-31 Foxhound, 2 Su-34 Fullback, 1 Su-27 Flanker και 2 Su-24 Fencer!
Άσχετα από το γεγονός του ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική αποστολή κατευθυνόμενα ή έχοντας απογειωθεί |(δεν διευκρινίστηκε) από το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ  ο σχηματισμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι περισσότεροι σχηματισμοί αφορούν δύο ή τρία αεροσκάφη ενώ τις περισσότερες φορές τα ρωσικά αεροσκάφη πετούν μόνα τους και αφορούν αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών όπως τα IL-20 Coot.
Η αυξημένη παρουσία της ρωσικής Αεροπορίας στη Βαλτική αλλά και στα ανατολικά σύνορα των βαλτικών δημοκρατιών οδήγησε το ΝΑΤΟ να τετραπλασιάσει τα σμήνη ετοιμότητας.
Έτσι αντί από ένα σμήνος τεσσάρων αεροσκαφών προερχόμενα από ένα κράτος και σε μια βάση στη Λιθουανία (βάση Šiauliai) τώρα υπάρχουν τέσσερα κράτη που παρέχουν μαχητικά αεροσκάφη στη δύναμη ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (το παρόν διάστημα η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και ο Καναδάς) και από δύο βάσεις με τη δεύτερη να βρίσκεται στην Amari, της Εσθονίας.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-eurofighter-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου