Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ερευνήτρια Ρωσικής Ακαδημίας: «Ζοφερό το μέλλον της Σερβίας στα επόμενα χρόνια»...


«Μια ζοφερή περίοδος αναμένεται για τη Σερβία μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς είναι εν εξελίξει το έργο-σχεδιασμός της «Μεγάλης Αλβανίας», με την ενσωμάτωση του 


Κοσσυφοπεδίου καταρχήν, μια διαδικασία που θα γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα χρόνια», ισχυρίσθηκε σε συνέντευξή της στη σερβική 'Alo',  η  Ρωσίδα  πολιτική αναλύτρια, Άνια Φιλιμόνοβα, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Το έργο Μεγάλη Αλβανία, έχει λάβει μια νέα δυναμική. Φαίνεται ότι η Δύση έχει περάσει την πρώτη φάση το 2008, με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και τώρα είναι η φάση της σταθεροποίησης της  λεγόμενης  ‘ανεξαρτησίας ‘ και η εξάπλωση αυτού του ανοίγματος σε άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή. Για παράδειγμα, επόμενο είναι το νότιο τμήμα της Σερβίας, με τους δήμους Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα, όπου παρατηρούμε αργά αλλά μεθοδευμένα έρχεται αυτή η ενοποίηση», δήλωσε η Φιλιμόνοβα.
Πρόσθεσε ότι το έργο –σχεδιασμός για τη Μεγάλη Αλβανία, θα πραγματοποιηθεί με την σύνδεση Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου, όπως υποδεικνύεται από την επίσημη έναρξη της εθνικής οδού.
Σύμφωνα με αυτήν, τα σύνορα Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι πραγματικά και είναι θέμα χρόνου της οριστικής ένωσης των δύο πλευρών.
«Μένει να δούμε την επισημοποίηση του γεγονότος», είπε η Φιλιμόνοβα.
Η ίδια θα τονίσει: 
Έχει, ήδη, αρχίζει η αλβανοποίηση  των Βαλκανίων.  Πιστεύω ότι για το σερβικό λαό, για τα επόμενα 25 χρόνια διαγράφεται μια ζοφερή περίοδος, που δεν είναι αποκλειστικά συνέπεια της πολιτικής που ακολουθεί η Δύση, αλλά και της εσωτερικής σερβικής πολιτικής, η οποία δίνει προεκτάσεις σε έναν νόμο για τις μειονότητες που θα αποβούν μοιραίες για τη χώρα, είπε η Φιλιμόνοβα.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου