Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σύγκρουση κορυφής για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Κορυφώνεται η διαμάχη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς σε τροχιά σύγκρουσης για το θέμα έχουν μπει και οι εργοδοτικοί φορείς. 
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΛΠΕ κατέθεσαν νομική παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που αναστέλλει την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε εννέα περιοχές της χώρας.
Με την πρωτοβουλία τους αυτήν ουσιαστικά εναντιώνονται στην ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, καθώς το πάγωμα της εν λόγω απόφασης αποφασίστηκε κατόπιν δικής τους προσφυγής στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Μάλιστα, οι τρεις φορείς έχουν νομιμοποιηθεί να παραστούν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο ΣτΕ -οπότε αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση, προκειμένου να στηρίξουν τη σχετική υπουργική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου.
Κατά του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ στρέφεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που διοργανώνει την Κυριακή στις 10:30 συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens».

 Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «δεν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου παντελώς άσχετοι με έναν κλάδο εργοδότες, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αρμόδιες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις, και να παρεμβαίνουν υπέρ της κυβέρνησης με τέτοιο απροσχημάτιστο τρόπο στα δικαστήρια, ώστε να διασφαλίσουν τη γενίκευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».http://www.naftemporiki.gr/finance/story/874630/sugkrousi-korufis-gia-ta-anoikta-katastimata-tis-kuriakes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου