Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Υποβαθμίζονται πλήρως τα Λιμενικά Φυλάκια Κομοτηνής – “Η εξόντωση της Θράκης, καλά κρατεί”

limenikos_stathmos_komotini-Τα Φυλάκια του Νομού Ροδόπης θα λειτουργούν μόνο πρωινές ώρες 
Την αντίδραση της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Θράκης προκάλεσε η απόφαση για περαιτέρω υποβάθμιση των Λιμενικών δομών στην περιοχή της Κομοτηνής, καθώς όπως καταγγέλλεται τα μοναδική Φυλάκια της Θράκης που βρίσκονται στην Κομοτηνής τίθενται στο κατώτατο στάδιο υπολειτουργίας. 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το καλοκαίρι ο Λιμενικό Σταθμός των Αβδήρων στην Ξάνθη κατέβασε ρολά, ενώ υποβαθμισμένες λειτουργούν οι περισσότερες από τις αντίστοιχες δομές της Θράκης. Σε σχετκή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Λιμενικοί Υπάλληλοι τονίζεται πως “με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε για μια ακόμη φορά την υλοποίηση του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ να φτάνει στην αποκορύφωση του! Συγκεκριμένα η μόνη εναπομείνασα λιμενική παρουσία στον Νομό Ροδόπης, τα οποία είναι και τα μοναδικά Φυλάκια της ΘΡΑΚΗΣ, που βρίσκονται στο Φανάρι και στην Μαρώνεια, τίθενται με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου στο κατώτατο  στάδιο υπολειτουργίας, απαξιώνοντας έτσι το Νομό Ροδόπης, αφήνοντας τον χωρίς επιχειρησιακά μέσα και λειτουργώντας μόνο τις πρωινές ώρες”. 
Παράλληλα επισημαίνεται πως  “οι δεσμεύσεις λοιπόν του Υπουργείου για εκπροσώπηση κάθε νομού από μία λιμενική αρχή όσο αναφορά την ΘΡΑΚΗ δεν ισχύει! Η Ένωση μας οφείλει να αναφέρει και να αναρωτηθεί συνάμα για το τι μέλι γενέσθαι σε οποιοδήποτε συμβάν λάβει χώρα στο Νομό Ροδόπης κατά την διάρκεια της νύχτας ή ακόμα και του απογεύματος. Αν νομίζετε ότι στον εν λόγω Νομό δεν υπάρχει παραβατικότητα, αλιευτική δραστηριότητα ή λουόμενοι στις παραλίες τότε είστε κακώς ενημερωμένοι! Καλούμε όλους τους τοπικούς Φορείς της ΘΡΑΚΗΣ (ή όσους ενδιαφέρονται γι αυτήν) να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ανατραπεί η σχετική απόφαση και να αποκατασταθεί η επί 24ωρου βάσεως λειτουργία των προαναφερόμενων Φυλακίων, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και επιχειρησιακά μέσα για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η ΘΡΑΚΗ ΠΛΕΟΝ ΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ!”. http://www.thrakitoday.com/2014/10/blog-post_731.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου