Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Να αποκόψει τον ανεφοδιασμό από την Τουρκία θέλει ο Άσαντ.


Μετά την νίκη τους στην πόλη Μορέκ, οι δυνάμεις του συριακού Στρατού έχουν ως στόχο την απελευθέρωση του Χαλεπιού. Αυτός είναι και ο φόβος των αντικαθεστωτικών. Έτσι η «μετριοπαθής» συριακή αντιπολίτευση ζητά πλέον, απεγνωσμένα, αμερικανική επέμβαση για να αναχαιτιστούν οι συριακές δυνάμεις πριν φτάσουν στο Χαλέπι.
Αν ο συριακός Στρατός καταλάβει το Χαλέπι η οδός ανεφοδιασμού των ανταρτών από την Τουρκία, η οποία τους κρατά εν ζωή, θα κλείσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι αντικαθεστωτικοί, στο ίδιο μήκος κύματος με τη Τουρκία ευρισκόμενοι, ασκούν πιέσεις στους Αμερικανούς να ξεκινήσουν επιχειρήσεις και κατά των δυνάμεων του Άσαντ, παράλληλα με τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

Το αίτημά τους, πάντως, είναι απίθανο να ικανοποιηθεί, διότι ακόμα και η αμερικανική κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία πολλάκις, τελευταία, μας έχει αφήσει ενεούς με τις επιεικώς χαρακτηριζόμενος ως ανόητες ενέργειές της, δύσκολα θα αποτολμήσει να εμπλακεί και κατά του Άσαντ, την ώρα που ήδη πολεμά το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νούσρα, το οποίο όμως είναι σύμμαχος της συμμάχου των ΗΠΑ Τουρκίας.

Και κανείς δεν ξέρει τι πραματικά σκέφτεται πλέον η Ουάσιγκτον για το μέλλον του καθεστώτος…    http://www.defence-point.gr/news/?p=114834

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου