Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Στο Τμήμα μοναχός μετά από εκκένωση του αντιπροσωπείου της Μ. Εσφιγμένου.

Επιχείρηση εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το πρωί η αστυνομία. 
Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής δικαστικής απόφασης, με την οποία διατάχθηκε η εκκένωση του χώρου και η παράδοσή του στη νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου.
Κατά την αστυνομική επέμβαση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο εσωτερικό του αντιπροσωπείου βρίσκονταν μοναχός και πολίτες, οι οποίοι αρνήθηκαν προς στιγμήν να εγκαταλείψουν τον χώρο. Τελικά ο μοναχός και ένας πολίτης προσήχθησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Το αντιπροσωπείο, κατά πληροφορίες, φιλοξενεί συχνά μοναχούς της παλαιάς αδελφότητας που έρχονται για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη.
Η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε το 2005, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, υπό την επωνυμία «Νέα Εσφιγμένου». Έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλαιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το κονάκι στο Άγιον Όρος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά καιρούς συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ     http://www.naftemporiki.gr/story/874674/thessaloniki-sto-tmima-monaxos-meta-apo-ekkenosi-tou-antiprosopeiou-tis-m-esfigmenou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου