Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οι Αμερικανοί εγκαθίστανται σε αεροπορική βάση του Κουρδιστάν.


 Αρμπίλ. 

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στα βορειο-ανατολικά προάστια της πόλης Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο απετέλεσε κλειδί για την εισαγωγή των αμερικανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003, σήμερα θα αποτελέσει κέντρο παρακολούθησης της κίνησης των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ και βάση για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του  υπουργείο Πεσμεργκά, Τζαμπάτ Γιάουαρ, η παραχώρηση γίνεται στους Αμερικανούς για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων από τις ΗΠΑ και το συνασπισμό των δραστηριοτήτων του τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους και αυτό είναι συνέπεια όχι μόνο της ζήτησης από τους Αμερικανούς αλλά και από πιέσεις  άλλων περιφερειακών παραγόντων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘αλ Μαγιαντίν’ η αρνητική στάση της Τουρκίας στην παραχώρηση της βάσης του Ιντσιρλίκ, ώθησε τη διεθνή συμμαχία να βρει μια εναλλακτική λύση και επιλέχθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αρμπίλ.
Η αεροπορική αυτή βάση είναι στρατηγικής σημασίας αφού βρίσκεται κοντά  στην Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία.

Ήδη, οι κουρδικές μονάδες εγκαταλείπουν το αεροδρόμιο προκειμένου να εγκατασταθούν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.      http://www.echedoros-a.gr/2014/10/blog-post_144.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου