Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ιερουσαλήμ με ενίσχυση των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για την ανάπτυξη «ισχυρών αστυνομικών ενισχύσεων» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς για «υποκίνηση των εντεινόμενων ταραχών» στην Ιερουσαλήμ.
«Έδωσα εντολή για την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων κατάλληλα εξοπλισμένων για να εγγυηθούν την ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ», τόνισε.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σειρά υποκινήσεων από ριζοσπαστικά ισλαμιστικά στοιχεία και από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς), ο οποίος είπε ότι πρέπει να εμποδιστούν με όλα τα μέσα οι εβραίοι να ανεβούν στο Όρος του Ναού», όπως ονομάζουν οι εβραίοι την Πλατεία των Τεμενών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.


 Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε εκ νέου ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αλλάξει τους κανόνες που διέπουν το καθεστώς στην Πλατεία των Τζαμιών - τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα - και που επιτρέπουν στους εβραίους να μεταβαίνουν εκεί αλλά τους απαγορεύουν να προσευχηθούν στο σημείο.Εξέφρασε επίσης την άρνησή του να αλλάξει το νόμο, όπως ζητούν οι εθνικιστές, για να μπορούν να προσεύχονται στο Όρος του Ναού, τον ιερότερο τόπο του Ιουδαϊσμού, μεταξύ τους ο Γεχούντα Γκλικ, ο υπερεθνικιστής Ισραηλινός ακτιβιστής ο οποίος έγινε στόχος επίθεσης το βράδυ της Τετάρτης, της οποίας ο φερόμενος ως δράστης έπεσε νεκρός νωρίς σήμερα από πυρά ισραηλινών αστυνομικών.

Ο κ. Νετανιάχου κάλεσε τους εθνικιστές να μην προβούν σε αντίποινα κατά των Παλαιστινίων. «Καμιά από τις πλευρές δεν πρέπει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της», τόνισε.
Συνεχάρη παράλληλα την Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, καθώς και την αστυνομία γιατί σκότωσαν τον Παλαιστίνιο τον οποίο κατηγόρησαν για τον βαρύ τραυματισμό με πυρά του κ. Γκλικ.               http://www.naftemporiki.gr/story/874347/klimakonetai-i-entasi-stin-ierousalim-me-enisxusi-ton-israilinon-astunomikon-dunameon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου