Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ιράν προς Τουρκία: Εσύ φταις για όσα γίνονται στη Συρία


Σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας την ότι σε αυτή οφείλεται ο μακροχρόνιος πόλεμος που έχει καθαιμάξει την Συρία. Η Τεχεράνη κατηγορεί την Τουρκία ότι ενισχύει τρομοκρατικές ομάδες στην Συρία, στην προσπάθειά της να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ.

«Η τουρκική ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας έχει ατυχή αποτελέσματα. Εξαιτίας της ο πόλεμος τραβά σε μάκρος με αποτέλεσμα τον θάνατο όλο και περισσότερων Σύριων αμάχων. Η κρίση στην Συρία θα μπορούσε να έχει τερματιστεί εδώ και τρία χρόνια αν οι Τούρκοι δεν υποστήριζαν τους τρομοκράτες και δεν ζητούσαν αλλαγή καθεστώτος», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο IRNA.

Η Τεχεράνη απάντησε με τον τρόπο αυτό, στις νέες δηλώσεις Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν εκμεταλλεύεται τη θρησκευτική διαίρεση στην Συρία. Η απάντηση της Τεχεράνης ήταν άμεση, γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητα της έναντι των χειρισμών της Άγκυρας στην περιοχή. http://www.defence-point.gr/news/?p=115042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου