Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Επιστήμονες: «Ενδεχόμενος ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος λόγω υπερπληθυσμού».«Επιστήμονες: Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού είναι εκτός ελέγχου», έχει ως τίτλο το ρωσικό δημοσίευμα

Σύμφωνα με μελέτη που βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ και της  Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας-ΠΟΥ, η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται, ήδη, εκτός ελέγχου. 


Εξαιτίας του υπερπληθυσμού, γράφει η ρωσική εφημερίδα ‘Βιζγκλιαντ’,  είναι ενδεχόμενος ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, που ο αριθμός των θυμάτων του θα είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που σκοτώθηκαν στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το δημοσίευμα επικαλείται Αυστραλούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, οι οποίοι προβλέπουν  ότι ο πληθυσμός της Γης μέχρι το τέλος του εικοστού πρώτου αιώνα, ενδέχεται να αυξηθεί σε 7-10 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, Corey Bradshaw,  η ταχεία αύξηση του πληθυσμού δεν είναι θετικό στοιχείο, διότι μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων και επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών του πλανήτη.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου