Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Οι φόβοι αυξάνονται καθώς το Ιράν επιταχύνει την παράδοση όπλων στη Χαμάς.

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την Χαμάς στη Γάζα, επιταχύνοντας την παράδοση όπλων και τεχνολογία για κατασκευή πυραύλων μέσα στη Γάζα,μετά την κατάρριψη Ισραηλινού μη Iran, Hamas, Iran supply arms to Hamas, Hamas arms, Iran weaponry, Iran weaponry Hamas, Arab-israeli conflict, israel, Palestine,επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροπλάνου κοντά στα πυρηνικά εργοστάσια στην πόλη Ναντάντζ.Ο στρατηγός Amir Ali Hajizadeh,από την  επαναστατική φρουρά του Ιράν, είπε: «θα επισπεύσουμε τον εξοπλισμό της Δυτικής Όχθης και διατηρούμε το δικαίωμα να δώσουμε οποιαδήποτε απάντηση


Το Ιράν έχει επιβεβαιώσει ότι  παρείχε στους μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ την τεχνολογία για τους πυραύλους ,ώστε να τροφοδοτούνται αδυσώπητα στο Ισραήλ από τη Γάζα από τις 8 Ιουλίου.Εκατοντάδες Ισραηλινοί που ζουν σε κοινότητες κοντά την παράκτια λωρίδα εγκαταλείπουν   τις εστίες τους μετά από μια επίθεση με όλμους  το Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον επτά     Παλαιστίνιοι αναφέρθηκαν ως νεκροί χθες, όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε 16 αεροπορικές επιδρομές. Τουλάχιστον 60 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ.

Ενώ το ισραηλινό κοινό υποστήριξε ευρέως την εκστρατεία του Ισραήλ για να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες, η κυβέρνηση βρίσκεται σε κριτική για την αδυναμία να σταματήσει τη     φωτιά.

Η οργή έχει αυξηθεί μετά το θάνατο του 4χρονου Daniel Tragerman, ο οποίος σκοτώθηκε την  Παρασκευή, όταν μια παλαιστινιακή οβίδα προσγειώθηκε στο Nahal Oz, ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Η Θλίψη  έπληξε τη μητέρα Gila Tragerman, που μιλώντας πριν από την κηδεία του την Κυριακή, δήλωσε: «Δεν θα επιστρέψουμε στο Nahal Oz, με κανένα τρόπο.»    http://www.express.co.uk/news/world/503277/Iran-speeds-up-Hamas-arms-delivery?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+daily-express-news-showbiz+%28Daily+Express+%3A%3A+News+%2F+Showbiz+Feed%29   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου