Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού του Λιβάνου και της ISIS.

Προς εκτροχιασμό βαίνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς οι τζιχαντιστές επιχειρούν να επεκταθούν και στο Λίβανο. Νέες μάχες ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του στρατού του Λιβάνου και μαχητών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, τρεις εβδομάδες μετά τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
 
«Ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον μιας θέσης του στρατού τα ξημερώματα στην περιφέρεια της πόλης Άρσαλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν και το μεσημέρι», σημείωσε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Ο στρατός χρησιμοποιεί το πυροβολικό και πυραύλους τύπου Γκραντ», διευκρίνισε η ίδια.
 
Στις 2 Αυγούστου τζιχαντιστές από τη Συρία επιτέθηκαν εναντίον της Άρσαλ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και από τις μάχες έχασαν τη ζωή τους 19 στρατιώτες και δεκάδες αντάρτες και πολίτες.
 
Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 19 στρατιώτες και 15 αστυνομικούς, τους οποίους απήγαγαν στη διάρκεια μαχών και θέλουν να τους ανταλλάξουν με ισλαμιστές κρατούμενους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου