Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

"Χαμάς και ISIS είναι το ίδιο πράγμα": Η ισραηλινή προσέγγιση -ΒΙΝΤΕΟ.

Οι Ισραηλινοί ταυτίζουν σε αναλύσεις τους Χαμάς και ISIS. Μία απ΄ αυτές τις αναλύσεις τους δημοσιεύουμε επισημαίνοντας ότι είναι η ισραηλινή άποψη για την Χαμάς. Το κείμενο συνοδεύεται από σχετικό βίντεο.
Image   

Βίοι Παράλληλοι: Χαμάς και ISIS


Οι αδιάκοπες τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς συνεχίζουν να προκαλούν θύματα μεταξύ των Ισραηλινών αμάχων. Την Παρασκευή (22 Αυγούστου), όλμος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα χτύπησε ένα σπίτι σε ένα Ισραηλινό κιμπούτς κοντά στα σύνορα, σκοτώνοντας τον 4χρονο Ντάνιελ Τράγκερμαν. Επίσης, μέσα στο σαββατοκύριακο αρκετοί Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν από ρουκέτες, ορισμένοι σοβαρά.

Η βαρβαρότητα της Χαμάς αποκαλύφτηκε ακόμα περισσότερο την περασμένη Παρασκευή όπου 18 Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας (ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο για 25 εκτελέσεις) εκτελέστηκαν ομαδικά. Η εν ψυχρώ δολοφονία των πολιτών αφού τους «παρέλασαν» μέρα μεσημέρι μπροστά σε πλήθος σε μια πλατεία, θυμίζει ανατριχιαστικά τις εκτελέσεις του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.
Όπως και το ISIS, η Χαμάς αποτελεί μέρος ενός κινήματος που αποζητά δια της βίας να επιβάλλει τη σιωπή στους αντιφρονούντες και να επιβάλει τον Ισλαμικό νόμο χωρίς πλουραλισμό και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά εκείνα των γυναικών, των μειονοτήτων και των ομοφυλόφιλων. Άλλες ομάδες που ανήκουν σε αυτή την περιβόητη «οικογένεια» είναι η Αλ-Κάιντα, το Μπόκο Χαράμ, το κίνημα Al-Nusra και η Χεσμπολλάχ. Ο αντισημιτισμός καθώς και η εχθρότητα εναντίον Χριστιανών χαρακτηρίζει αυτές τις ομάδες σε λόγια και πράξεις.


Τις τελευταίες ημέρες, οι ομοιότητες μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων της Χαμάς και του ISIS είναι ολοένα και περισσότερες.
Τα παρακάτω σημεία τονίζουν τις ομοιότητες μεταξύ των δύο οργανώσεων:

Κοσμοθεωρία και στόχοι


▪ Και οι δυο τρομοκρατικές οργανώσεις μοιράζονται μια παγκόσμια επεκτατική κοσμοθεωρία που στοχεύει στην ίδρυση ενός χαλιφάτου: δηλαδή ένα Μουσουλμανικό καθεστώς που διοικείται υπό τη Σαρία (Ισλαμικός νόμος).

▪ Οι δύο οργανώσεις είναι προεκτάσεις παγκόσμιων κινημάτων του ριζοσπαστικού Ισλάμ: Η Χαμάς είναι η προέκταση των Αδελφών Μουσουλμάνων ενώ το ISIS είναι παρακλάδι της Αλ-Κάιντα.


Κεντρικό στοιχείο: η χρήση βίας

▪ Και οι δυο τρομοκρατικές οργανώσεις θεωρούν την τζιχάντ (ιερός πόλεμος) και τις επιθέσεις αυτοκτονίας ως πρωταρχικά μέσα για την επίτευξη των στόχων τους. Η σημασία του ονόματος Χαμάς είναι «το Ισλαμικό κίνημα αντίστασης» (ο όρος «αντίσταση» είναι μια κωδικοποιημένη λέξη για την τρομοκρατία και τον ένοπλο αγώνα).


▪ Και οι δύο οργανώσεις έχουν καταλάβει εδάφη με τη βία: Η Χαμάς κατέλαβε τη Γάζα μετά από πραξικόπημα από την Παλαιστινιακή Αρχή το 2007 και το ISIS κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας.


▪ Και οι δύο οργανώσεις επέβαλαν τον ριζοσπαστικό Ισλαμικό νόμο στα εδάφη που κατέλαβαν, με τη χρήση ένοπλης δύναμης και βίας χωρίς όρια.


▪ Και οι δύο οργανώσεις έχουν εκτελέσει ηττημένους αντιπάλους τους: Η Χαμάς δολοφόνησε μέλη της Δύναμης 17 της Φατάχ μετά την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας το 2007, ενώ το ISIS αδιάκριτα δολοφόνησε Ιρακινούς και Σύρους στρατιώτες αφού παραδόθηκαν.

▪ Οι δύο οργανώσεις έχουν επιβάλλει τον τρόμο στα εδάφη που ελέγχουν μέσω του εκφοβισμού, των απειλών, των εκτελέσεων και των προσπαθειών να επιβάλλουν τον πιο αυστηρό νόμο τη Σαρίας, που περιλαμβάνει τον λιθοβολισμό γυναικών με την κατηγορία της μοιχείας και την εκτέλεση ομοφυλόφιλων. Το ISIS ήδη έχει εφαρμόσει αυτά τα διατάγματα ενώ μέλη του κοινοβουλίου της Χαμάς έχουν προετοιμάσει νομοσχέδια τέτοιου τύπου.

▪ Και οι δύο οργανώσεις κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά δοξάζοντας το θάνατο και πως πρέπει να πεθάνουν ως μάρτυρες (σαχίντ) στη τζιχάντ.


Ανθρώπινα Δικαιώματα και η καταπίεση των Μειονοτήτων και των Γυναικών

▪ Και οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις καταδιώκουν και καταπιέζουν τις μη Μουσουλμανικές μειονότητες, μεταξύ των οποίων και οι Χριστιανοί. Οι Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές όπου κυβερνούν αυτές οι οργανώσεις: η περιοχή της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ υπό το φόβο του ISIS και τη Λωρίδα της Γάζας υπό το φόβο της Χαμάς.


▪ Και οι δύο οργανώσεις παραβιάζουν εσκεμμένα το Διεθνές Δίκαιο και τις συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δε διστάζουν να βλάψουν αμάχους στις περιοχές που ελέγχουν και στοχεύουν στο να σκοτώσουν όσους περισσότερους αμάχους δύναται, στις περιοχές που θέλουν να κυριαρχήσουν: Η Χαμάς εκτοξεύει χιλιάδες ρουκέτες προς Ισραηλινούς αμάχους, ενώ το ISIS είναι προετοιμασμένη να σκοτώσει όσους περισσότερους αμάχους δύναται για να κατακτήσει περισσότερα εδάφη.Πρόθεση Διάπραξης Γενοκτονίας και Μαζικών Εγκλημάτων Πολέμου

▪ Και οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις επιδιώκουν την διάπραξη γενοκτονίας εναντίον των αντιπάλων τους: Η Χαμάς έχει ως δεδηλωμένο στόχο την εξαφάνιση του Ισραήλ από το χάρτη και το καταστατικό της κάνει έκκληση για τη δολοφονία των Εβραίων. Το ISIS διαπράττει συστηματικές μαζικές σφαγές ανθρώπων στο Ιράκ, εναντίων των Χριστιανοί, των Γιαζίντι καθώς και άλλων Μουσουλμάνων ιδιαίτερα των Σιιτών.

▪ Και οι δύο οργανώσεις εκτελούν ανθρώπους με την κατηγορία ότι βρίσκονται κοντά ή υποστηρίζουν τους αντιπάλους τους. Το ISIS εκτελεί όλους εκείνους που θεωρεί ότι τρέφουν συμπάθεια για το καθεστώς του Άσαντ ή για την Ιρακινή κυβέρνηση, ενώ η Χαμάς εκτελεί Παλαιστίνιους πολιτικούς αντιπάλους καθώς και οποιονδήποτε θεωρεί πως διατηρεί σχέσεις με το Ισραήλ.

▪ Ακόμα και οι ίδιες οι εκτελέσεις είναι παρόμοιες – ένα «στρατοδικείο παρωδία» κατά το οποίο μασκοφόροι δολοφονούν εν ψυχρώ το θύμα σε δημόσιο χώρο με σκοπό να τρομοκρατήσουν το κοινό.


Δείτε το σχετικό βίντεο:
http://www.onalert.gr/stories/hamas-isis-einai-to-idio-pragma-i-israilini-proseggisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου