Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Ιρανικά πολεμικά πλοία απόκρουσαν πειρατές σε 2 φορτηγά πλοία στην ανοικτή θάλασσα.

TEHRAN (FNA) - Το Ιρανικό ναυτικό με πολεμικά πλοία έσωσε δύο φορτηγά πλοία στο Bab el-Mendeb και τον κόλπο του Άντεν, μετά από σκληρές μάχες με πειρατές στην ανοικτή θάλασσα.
Iranian Warships Repel Pirates' Attacks on 2 Cargo Ships in High Seas
Κατά την πρώτη μάχη, η έγκαιρη παρουσία και δράση του 31ου στολίσκου από το Ιρανικό ναυτικό ανέτρεψε μια επίθεση από οκτώ πειρατικά ταχύπλοα σκάφη, εξοπλισμένα με διάφορα ελαφρά και    ημι-βαρέα όπλα, σε ένα φορτηγό πλοίο στα βόρεια ύδατα της Bab el-Mendeb, κάνοντας τους πειρατές να εγκαταλείψουν τη σκηνή.

Στην δεύτερη αποστολή διάσωσης, τα Ιρανικά πολεμικά πλοία ανέτρεψαν επίσης μια παρόμοια    επίθεση από έξι πειρατικά πλοία σε άλλο πλοίο στον κόλπο του Άντεν και επίσης ανάγκασαν τους πειρατές να φύγουν.Τα φορτηγά πλοία έφερναν ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και     πρώτες εργοστασιακές ύλες αξίας εκατομμυρίων  δολαρίων, στο Ιράν.

Στα τέλη Ιουλίου, το Ιρανικό πολεμικό ναυτικό απόσπασε τον 31ο στολίσκο στον κόλπο του Άντεν     και την ανοικτή θάλασσα για την προστασία της χώρας στα φορτηγά πλοία και τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου από τους πειρατές.   http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13930608000859   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ FARS:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου