Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

WSJ: Έναρξη πρώτης φάσης επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία.

Αναγνωριστικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροχήματα θα αποστείλουν, σε πρώτη φάση, οι ΗΠΑ στη Συρία, για να καταγράψουν τις κινήσεις των ισλαμιστών του ΙS και να προετοιμάσουν έτσι τις επόμενες κινήσεις τους, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και ο βομβαρδισμός των θέσεων των φανατικών σουνιτών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι αναγνωριστικές πτήσεις θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Τα αμερικανικά αεροσκάφη, εδώ και δύο εβδομάδες, συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις κατά του IS στο Ιράκ, υποστηρίζοντας τους Κούρδους, αλλά και τους Ιρανούς στρατιώτες και τους Αμερικανούς άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που πολεμούν κατά των ισλαμιστών.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι αναγνωριστικές πτήσεις έχουν σαν στόχο την καταγραφή όλων των πιθανών στόχων στη Συρία, οι οποίοι κατόπιν θα πληγούν. Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον δεν προτίθεται να ζητήσει τη συναίνεση της Δαμασκού για την όλη επιχείρηση, κάτι που η συριακή κυβέρνηση έχει θέσει ως προϋπόθεση για να συνεργαστεί με τους δυτικούς κατά του IS.
Πιθανότατα, όμως, η μυστική διπλωματία να έχει εκτελέσει ήδη το έργο της. Πολλά διαρρέουν, ακόμα περισσότερα ακούγονται…

http://www.defence-point.gr/news/?p=109972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου