Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα στο On Alert…; Γρηγορείτε- Ετοιμαστείτε.


Ο Παγκόσμιος Τάφος των νεοποχιτών είναι ¨ασύλητος και ασύλληπτος¨.
Ετοιμαστείτε όχι για να μπούμε σε αυτόν αλλά για να βγούμε από αυτόν.
Τον άνοιξαν για εμάς, τελικά θα μπουν αυτοί.
Τι και αν οι Πολωνοί κάλεσαν εφέδρους στα όπλα!
Τι και αν η Φιλανδία έθεσε τα στρατιωτικά αεροδρόμια της σε υψηλό σημείο ετοιμότητας!
Τι και αν οι Σουηδοί ενισχύουν και  βελτιώνουν επειγόντως τις  στρατιωτικές υποδομές τους!
Τι και αν μεταφέρονται στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Ευρώπη και πυρομαχικά με πυρηνική γόμωση!
Τι και αν
¨ξύνουν το κεφάλι τους¨ για να βάλουν νέες κυρώσεις!

Στο ΝΑΤΟ χρειάζονται περισσότερο χρόνο για αντιμετωπίσουν την λαίλαπα από την Ρωσική στέπα.
Τους προηγούμενους μήνες οι μεγάλες δυνάμεις έπαιζαν τον ποντικό με την γάτα.
Η Γερμανία έκανε την¨ καλή νύφη¨ και ζητούσε μόνο κυρώσεις, η Αμερική έκανε την¨ κακιά πεθερά¨ και ο Ρώσος τον ¨δύσκολο γαμπρό¨.
Ουσιαστικά όλοι με ¨κύκλους αθώου αίματος¨  δημιουργούσαν εικόνες εντυπώσεων στο γεωπολιτικό  σκηνικό που στήσανε για να τακτοποιήσουν  λογαριασμούς  συμφερόντων  που δυστυχώς θα περάσουμε πολλά δεινά μέχρι να τους κατανοήσουμε πλήρως.
 Χρήσιμο εργαλείο  στην δημιουργία ¨κύκλων αθώου αίματος¨ είναι η πολυδιαφημιζόμενη ISIS με πολλούς εργοδότες.
Ποιος ¨κολλάει ένσημα¨ στην ISIS;
Μήπως αυτοί που της άνοιξαν γραφεία στην Κωνσταντινούπολη για να υποδέχεται τους Δυτικούς μισθοφόρους και να τους προωθεί στην Συρία και το Ιράκ;
Ποιος κερδίζει πολύτιμο χρόνο με το άνοιγμα πολεμικών μετώπων στην Μέση Ανατολή; 
Φυσικά αυτό είναι και μια προετοιμασία για την χάραξη νέων συνόρων και νέων ενεργειακών διαδρόμων.
Όμως κάποιοι δεν θέλουν  με τίποτε να ανοίξουν μεγάλο πολεμικό μέτωπο στην Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη και μάλιστα τώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θέλουν χρόνο για να προετοιμαστούν δεόντως.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
¨Η μάχη για την¨ Ελληνική¨  Μαριούπολη στην Θάλασσα του Αζόφ ξεκίνησε. Για την ακρίβεια  άρχισε η πολιορκία της και οι φάλαγγες των Ρωσόφωνων έχουν κυκλώσει την Πόλη με άρματα μάχης Τ-64 (αναφέρεται ένας αριθμός 50-70 αρμάτων), τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-80 και στοιχεία πυροβολικού (αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ και ρουκετοβόλα των 122 χλστ.).¨
¨Η κατάληψη  της Μαριούπολης θα αλλάξει όλες τις παραμέτρους στην Μαύρη Θάλασσα . Η Ρωσία Θα κυριαρχήσει στην Θάλασσα του Αζόφ και θα απομείνει μόνο ένα λιμάνι στην Ουκρανία, δυτικά της Κριμαίας, η Οδησσός.¨
Οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι ο επόμενος στόχος των¨ Ρώσων ¨ είναι η Οδησσός με το στρατηγικό λιμάνι της και των νωπή τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους πριν από μερικούς μήνες.
Γιατί όμως τώρα  η Οδησσός λίγους μήνες πριν μπει ο Ρωσικός χειμώνας από την στέπα;
¨ Τρίτη, 10 τοῦ Ἰουνίου 2014: Hurriyet: Οὐκρανικὲς ἑταιρεῖες βρίσκονται σὲ συνομιλίες μὲ τοὺς Τούρκους ὁμολόγους τους γιὰ τὸ πῶς θὰ μεταφέρουν LNG ἀπὸ τὰ τουρκικὰ στενὰ( Βόσπορος) γιὰ νὰ παρακαφθεῖ ἡ  Ρωσία. Ὁ Πρέσβης τῆς Οὐκρανίας στὴν Τουρκία, Sergiy Korsunsky, δήλωσε ἀπαντώντας σὲ ἐρωτήσεις τῆς HurriyetreporterIpek Yezdani  μετὰ ἀπὸ μιὰ συζήτηση στρογγυλῆς τραπέζης ποὺ  διοργανώθηκε στὸ Πανεπιστήμιο Kadir Has τῆς Κωνσταντινούπολης. ¨ Σχεδιάζουμε τὴν διαμετακόμιση καὶ τὴν ἀποθήκευση ἐνέργειας , δυὸ ξεχωριστὰ πράγματα. Αυτό εἶναι ἀκριβῶς ποὺ ζήτησε ἡ ΕΕ ἀπὸ ἐμᾶς, ἔτσι ὥστε νὰ μὴν ὑπάρχουν μονοπώλια.¨

"Θα πρέπει νὰ διαφοροποιήσουμε τὶς πηγὲς φυσικοῦ ἀερίου. Αν κοιτάξετε τὸν χάρτη, ὁ μόνος βιώσιμος τρόπος νὰ τὸ κάνουμε εἶναι μέσω τῆς Μαύρης Θάλασσας. Γι 'αὐτὸ καὶ ἡ ἰδέα γιὰ τὴν κατασκευὴ ἑνὸς τερματικοῦ σταθμοῦ ἐνέργειας στὴν Ὀδησσὸ τέθηκε στὴν ἡμερήσια διαταξη". 
Εἶναι ἐνδιαφέρον νὰ μᾶς ποῦνε οἱ Οὐκρανοὶ καὶ ἀπὸ ποῦ θὰ ἀγοράζουν ὑγροποιημένο φυσικὸ ἀέριο; 
Θὰ τοὺς ἦταν ἄραγε  συμφέρουσα ἡ λύση νὰ ἀποταθοῦν  σὲ πρατήρια – ἀποθῆκες λίγο ἔξω ἀπὸ τὰ Στενά, κάπου ἐδῶ στὸ Βόρειο Αἰγαῖο;
Σήμερα όμως τα γεγονότα μας ξεπερνούν…
ΑΝ πέσει η Οδησσός οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμιαίες.  Η ενεργειακές ανάγκες της Ουκρανίας δεν θα μπορούν να καλυφτούν εν όψει του χειμώνα. Με συνέπεια οι κοινωνικές εξεγέρσεις στο Κίεβο να αποδυναμώσουν το Ευρωπαικό Όραμα της χώρας.
Η Μαύρη Θάλασσα βήμα- βήμα έρχεται στα χέρια των Ρώσων.
Αυτό είναι που σήμερα ανησυχεί τα επιτελεία γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν ένα μέτωπο αντιπαράθεσης στην Βορειο- Κεντρική Ευρώπη γιατί δεν θέλουν να ¨ στραπατσάρουν¨ την φινέτσα των Ευρωπαικών Μεγαλουπόλεων.
Η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα τους είναι  η δημιουργία ¨ενός νέου αδιέξοδου¨ στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
Έτσι και αλλιώς θα τρέχουνε παράλληλα γεω-οικονομικά γεγονότα και από την στιγμή που η Μαύρη Θάλασσα δεν θα έχει αξία για αυτούς θα τους ήταν χρήσιμο να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ και να καταστήσουν την Μαύρη Θάλασσα – ΜΑΥΡΗ ΛΙΜΝΗ.
Ο αποπροσανατολισμός της αποτυχίας τους στην Ουκρανία σε σχέση με την κοινή γνώμη θα μεταφερθεί νοτιότερα.
Άλλωστε οι ¨νέοι πορτιέρηδες¨ των Στενών πρόσφατα ανέλαβαν τις επίσημες θέσεις τους σαν πρόεδρος και πρωθυπουργός και σαν σύμμαχοι- φίλοι και τα κατάλληλα γεωπολιτικά ανταλλάγματα είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τις συμφωνίες που έκαναν με τους Ρώσους, αρκεί οι Δυτικοί να είναι ¨γαλαντόμοι¨  με τις προσφορές τους.
Με την Οδησσό ξεκινάει και ¨η Οδύσσεια της Ελλάδος¨;
Αιγαίο, ΑΟΖ. Υφαλοκρηπίδα, Γκρίζες Ζώνες, Βραχονησίδες, Συνθήκη του  Μοντρέ που διέπει τα Στενά θα παίζουν στην Επικαιρότητα μαζί με τα ¨κατορθώματα ¨ των καθαρμάτων  της ISIS.
Τα  περαιτέρω δεν απαιτούν περιγραφή γιατί προνόησε Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και μας τα επεσήμανε με την ¨γεωπολιτική διάκριση¨ του Πατρός Παισίου εδώ και πολλά χρόνια.
I have a dream…..  λέει  ο κ. Νταβούτογλου με την υλοποίηση του στρατηγικού βάθους του.
Χαλιφάτο… θέλει ο ¨Σουλτάνος¨  Πρόεδρος.
Τα Σκόπια.. τα θέλουν μέσα στο ΝΑΤΟ με την ονομασία Μακεδονία.
Και από δίπλα θέλουν την Αλβανία Μεγάλη … γιατί τα στρατηγικά λιμάνια της στην Αδριατική είναι χρήσιμα σε άλλο επίπεδο εμπλοκής.
Σε αυτή την συγκυρία  οι ¨κίβδηλοι¨ θέλουν την Ελλάδα μικρή.
Φρόντισαν με τα καμώματα τους να αφήσουν την Ελλάδα γυμνή στην μπόρα που πάει να ξεσπάσει.
Σε όλους αυτούς του μέσα και έξω εφιάλτες θα τους κάνουμε το χατίρι;
Ένα πράγμα τους φοβίζει να μην μάθει ο ΕΛΛΗΝΑΣ το παρασκήνιο που παίχτηκε πίσω από την πλάτη του και τον έφερε σε αυτή την άθλια κατάσταση.
Η σημειολογία όμως των ημερών έχει και κάτι παράδοξο.
Την στιγμή που άνοιξε με τα παραπάνω διεθνή γεγονότα ένα μεγάλος Παγκόσμιος Τάφος για να καταποντίσει τις δυστυχίες των Εθνών , εδώ στην μικρή -άσημη -μνημονιακή Ελλάδα των φόρων- των χαρατσιών και της κοινωνικής εξαθλίωσης ανοίγει ένας μνημειώδης πολιτισμικός ΤΑΦΟΣ στον γνωστό Τύμβο της Αμφίπολης.
Η ίδια η Ελληνική γη απαντάει στα δόλια σχέδια αυτών που την θέλουν μικρή.
¨ αν δεν μιλήσουμε εμείς θα μιλήσουν οι Τάφοι των Προγόνων μας¨ έλεγε ο Πνευματοκίνητος Γέροντας Παίσιος.
Και έχουμε πολλούς τέτοιους Τάφους στην Αν Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, στην κατεχόμενη Κύπρο, την Βόρεια Ήπειρο.
Αυτοί όλοι οι ΤΑΦΟΙ είναι το¨ Πολιτισμικό- Στρατηγικό Βάθος¨ της Ελλάδας και ήγγικεν πλέον η ΩΡΑ να πάμε και να ανάψουμε τα κανδήλια τους.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ μας καλούν με ατομικές προσκλήσεις και πνευματικά φύλλα επιστράτευσης.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.           http://attikanea.blogspot.gr/2014/08/on-alert.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου