Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να βομβαρδίσουν την Συρία.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμεα να χρησιμοποιήσουν μία ποικιλία επιλογών,ανάμεσά τους και οι βομβαρδισμοί στη Συρία,προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση του Μουσουλμανικού Χαλιφάτου.Δεν θα Islamist fighters taking part in a military parade along the streets of Syria's northern Raqqa province June 30, 2014. (Reuters)χρειστούν την συγκατάθεση από την Δαμασκό,εάν υποστηριχτεί η πρόταση από τους περιφερειακούς εταίρους και τους Ευρωπαίους συμμάχους,είπαν ανώτεροι υπάλλληλοι.Τα σύνορα μεταξύ του Ιράκ    και της Συρίας είναι "ουσιαστικά ανύπαρκτα" σε αυτό το σημείο, Ο Στρατηγός Martin Dempsey, Πρόεδρος των κοινών προ 'ι"σταμένων του προσωπικού,  την περασμένη εβδομάδα υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει τελικά να κτυπήσουν τις θέσεις του  ισλαμικού κράτους και στα δύο κράτη.(Συρία- Ιράκ)


"Με την κεντρική διοίκηση, (Dempsey)να ετοιμάζει τις επιλογές αντιμετώπισης της  ISIS τόσο στο    Ιράκ όσο και στη Συρία με μια ποικιλία από στρατιωτικά εργαλεία συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών,"ο  εκπρόσωπος του Dempsey, συνταγματάρχης Thomas Ed, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα.
«Η κατώτατη γραμμή είναι ότι οι δυνάμεις μας είναι καλά εξελισσόμενες μαζί με τους εταίρους και τους περιφερειακούς σύμμαχους κατά των ISIS, ", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένας συνασπισμός"με περιφερειακούς και ευρωπαίους συνεργάτες"να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.    Μιλώντας στο Reuters, δύο άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την προετοιμασία της στρατιωτικής δράσης στη Συρία που είχε δρομολογηθεί πριν εβδομάδες. `Ο Πρόεδρος Ομπάμα   "δεσμεύεται στον συντονισμό και τη διαβούλευση με το Κογκρέσο," αλλά «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το κύρος του»για να προστατεύσει τους Αμερικανούς,είπε ο  εκπρόσωπος του    Λευκού Οίκου Josh.

Εν τω μεταξύ, προφανώς για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς στόχους, το Πεντάγωνο ήδη ετοιμάζεται να στείλει κηφήνες και αεροσκάφη επιτήρησης στο συριακό εναέριο χώρο.

«Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή πτήσεων των αναγνωριστικών αεροσκαφών πάνω από  τη Συρία», είπε ένας ανώτερος υπάλληλος των ΗΠΑ  στο περιοδικό Γουώλ Στρητ. «Δεν υπάρχει  καμία απόφαση ακόμα να κάνουν κτυπήματα, αλλά για να βοηθήσουν να γίνει η εν λόγω απόφαση, θέλετε να πάρετε ως πολύ επίγνωση, όσο το δυνατόν
Residents of Syria's Yarmuk Palestinian refugee camp, south of Damascus, collect aid food on August 22, 2014. (AFP Photo / Rami Al-Sayed)
Τα  συστήματα της Συριακής αεράμυνας  δεν θα είναι  απειλή,είπε  η πηγή στην WSJ, προσθέτοντας  ότι οι κηφήνες θα μπουν στο συριακό εναέριο χώρο χωρίς καμία έγκριση ή άδεια από τη συριακή κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας εν τω μεταξύ προειδοποίησε τις ΗΠΑ τη Δευτέρα ότι «κάθε κτύπημα, το οποίο δεν είναι συντονισμένο με την κυβέρνηση θα θεωρείται ως επίθεση

"Η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να συντονίσει σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας," είπε ο Υπουργός Ουαλίντ Αλ-Moallem . «Αλλά κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να είναι συντονισμένη με τη συριακή κυβέρνηση

Υπενθύμισε ότι για χρόνια τους προειδοποιούν για την απειλή τρόμου από τριζοσπάστες ισλαμιστές που αγωνίζονται στη Συρία, καθώς και την ανάγκη να διακόψουν τη χρηματοδότηση και τους πόρους.   http://rt.com/news/182752-us-airstrikes-isis-syria/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου