Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Οι Έλληνες που πολέμησαν στο πλευρό του Ντόνετσκ.

Εθελοντές από την Ελλάδα είναι μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων εθνικοτήτων στις τάξεις του Ντόνετσκ (Λαϊκής Δημοκρατίας) (ΠΔ)στις  δυνάμεις ανεξαρτησία, ανέφερε η" Αθήνα Courier" εφημερίδα.
Donbass militia take oath of allegiance to the Donetsk People's Republic
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα  Ελλήνων στην Ανατολή της Ουκρανίας, που έχουν υποστεί όσο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής και πολλοί από αυτούς έφυγαν για το Ροστόβ της Ρωσίας και το Kουμπάν.

"Οι Πόντιοι, που ζουν στην Ελλάδα, πρέπει να ασχολούνται με την τύχη των Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη, οι οποίοι είναι παγιδευμένοι κάτω από  βομβαρδισμούς  από το Κίεβο-Львів punishers," ανέφερε η εφημερίδα.

Σημειώνεται επίσης στη Βίβλο ότι εκτός από τους Έλληνες, δύο τάγματα  Σέρβων και ακόμη και 25 Αμερικανών πολιτών που αγωνίζονται για τις «παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες» παράλληλα με την πολιτοφυλακή της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με παλαιότερες μαρτυρίες, είναι εντός το τάγμα Βοστόκ, η   πιο εξέχουσα δύναμη άμυνας του ΠΔ, είναι εθελοντές από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Καναδά, Ρωσία και την Πολωνία.

Ο πρώην πρωθυπουργός ΠΔ Αλέξανδρος Borodai δήλωσε στην ιστοσελίδα του Facebook ότι  εθελοντές απαιτούνται ειδικά για να βοηθήσουν τους κατοίκους και για την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή.

Από τα μέσα Απριλίου η ουκρανική κυβέρνηση διεξήγαγε στρατιωτική επιχείρηση στην Ανατολή της Ουκρανίας για την καταστολή της ανεξαρτησίας αφού οι υποστηρικτές  αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία μετά από το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην     Ουκρανία, στις 22 Φεβρουαρίου.

Xιλιάδες άμαχοι πέθαναν ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη λειτουργία και προέτρεψε για κατάπαυση του πυρός για την πρόληψη περαιτέρω ατυχημάτων, στέλνοντας μια ανθρωπιστική συνοδεία στην Ανατολική Ουκρανία , παραδίδοντας   περίπου 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.     http://en.ria.ru/world/20140827/192384386/Greeks-Fighting-Alongside-Donetsk-Peoples-Republic-Militia--.html   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου