Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Το ηφαίστειο στην Ισλανδία:Η επιφυλακή μειώθηκε από κόκκινο σε πορτοκαλί παρά την έκρηξη.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει  άλλη μία κρίση εναέριας κυκλοφορίας ,αφότου το ηφαίστειο Bardarbunga στην Ισλανδία άρχισε να ξεσπά νωρίτερα σήμερα και υπάλληλοι της χώρας έθεσαν την Αεροπορίασε προειδοποίηση με τον κώδικα στο κόκκινο, το υψηλότερο επίπεδο, μετά από μια μέρα που έγινε  η έκρηξη.
iceland volcano eruption
Οι Αρχές ανέφεραν ότι άνοιξε μια μεγάλη σχισμή 1 χλμ (0.6 μίλια) σε ένα πεδίο λάβα λίγο μετά τα μεσάνυχτα GMT κοντά στον παγετώνα Dyngjujokull της Ισλανδίας.

Ωστόσο, η προειδοποίηση αργότερα υποβαθμίστηκε και ήρθη η απαγόρευση της εναέριας    κυκλοφορίας στην κοντινή περιοχή.

Οι Αρχές  μέτρησαν το επίπεδο της ηφαιστειακής τέφρας αλλά επιβεβαίωσαν ότι μέχρι τώρα,δεν   υπήρχαν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για πυκνή τέφρα.

Τα νέα ακολουθούν μια εβδομάδα μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ένας εκπρόσωπος από το εθνικό κέντρο συντονισμού κρίσεων της Ισλανδίας είπε: "δεν υπάρχει  ηφαιστειακή τέφρα που να έχει εντοπιστεί με το σύστημα ραντάρ αυτή τη στιγμή... η έκρηξη έγινε μετά τηνσεισμική δόνηση, είναι χαμηλή ένδειξη στην διαχυτική έκρηξη χωρίς σημαντική εκρηκτική δραστηριότητα."     http://www.express.co.uk/news/nature/504669/Volcano-eruption-Iceland-sparks-red-alert-air-traffic-fears    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου