Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Κουβανική κρίση βλημάτων 2.0:«H Ρωσία περιβάλλεται από τις βάσεις του ΝΑΤΟ και των πυραυλικών συστημάτων των ΗΠΑ»

Επικίνδυνες προκλήσεις μεταξύ  Ρωσίας και  Δύσης - παρόμοια με αυτή της  περιόδου του Ψυχρού Πολέμου - τώρα λαμβάνει χώρα στα σύνορα της Ρωσίας, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί για το ποιες θα είναι οι συνέπειες.Cuban Missile Crisis 2.0: 'Russia's surrounded by NATO bases and US missile systems’

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε αντιμέτωπος και πάλι με ερωτήσεις για το hacking και επιρροή στις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία. Συνάντησε ξένους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Αγίας Πετρούπολης,στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.
Μιλώντας για τα πυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ  που σταθμεύουν στην Αλάσκα και τη Νότια Κορέα, ο Ρώσος ηγέτης είπε, «Έχουν τα στοιχεία στο σύστημά τους,το  ABM στην Αλάσκα και τώρα στη Νότια Κορέα. Μήπως θα πρέπει να εξετάσουμε αν μπορούν να κάνουν το ίδιο στην Ανατολική Ευρώπη; Φυσικά και όχι. Θα εξετάσουμε την απάντησή μας σε αυτή την πρόκληση. "
Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία δεν θέτει καμία πίστη στις Δυτικές διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα ABM δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για την αντιμετώπιση της απειλής, για την εθνική ασφάλεια και την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία.
https://www.rt.com/op-edge/390500-cuban-missile-crisis-russia-nato/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.