Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ρωσία: «Το νέο αεροπλανοφόρο των Βρετανών είναι βολικός στόχος»

Ρωσία: «Το νέο αεροπλανοφόρο των Βρετανών είναι βολικός στόχος»

«Παλιό και σαραβαλιασμένο» χαρακτήρισε ως απάντηση ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού ναυτικού.

Το νέο αεροπλανοφόρο του πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου «HMS Queen Elizabeth» φαίνεται πως δεν εντυπωσίασε τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov, ο οποίος το χαρακτήρισε ως «απλώς έναν βολικό, μεγάλο, θαλάσσιο στόχο».
Τα σχόλια του  Konashenkov προκάλεσαν την αντίδραση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας, Michael Fellon, o οποίος χαρακτήρισε το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού ναυτικού «Admiral Kuznetsov» ως «παλιό και σαραβαλιασμένο».
Το 26 ετών ρωσικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ταξίδεψε πέρυσι στη Συρία για να προσφέρει βοήθεια στον Ασάντ, βρέθηκε στο στόχαστρο  αρκετών κοροϊδευτικών σχολίων εξαιτίας της κακής του κατάστασης, με τον Fellon να το χαρακτηρίζει «πλοίο της ντροπής».
Ωστόσο, ο Konashenkov τόνισε με δικές του δηλώσεις πως στις δηλώσεις του Fellon φαίνεται η «καθαρή έλλειψη γνώσεων για τις ναυτικές επιστήμες».
Το «HMS Queen Elizabeth» είναι το πιο ισχυρό πλοίο που έχει κατασκευαστεί για το βρετανικό πολεμικό ναυτικό. Το δίδυμο πλοίο του «HMS Prince of Wales», κατασκευάζεται στη Σκωτία. Όπως υποστήριξε ο Fellon στην Daily Telegraph: «Βλέποντας αυτό το παλιό και σαραβαλιασμένο Kyznetsov να σαλπάρει πριν λίγους μήνες, νομίζω πως οι Ρώσοι θα βλέπουν αυτό το πλοίο με λίγη ζήλια». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Θα λάβουμε κάθε προφύλαξη για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα το πλησιάσουν πολύ, αλλά πιστεύω ότι θα το θαυμάζουν».
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.