Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Οι Κούρδοι του Ιράκ όρισαν την ημέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Ιρακινές αρχές του Κουρδιστάν προτίθενται να διεξάγουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, αναφέρει  το ρωσικό Πρακτορείο TASS με αναφορά στο κουρδικό τηλεοπτικό οργανισμό Rudaw .Κούρδοι του Ιράκ έχουν ορίσει την ημέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ημερομηνία του δημοψηφίσματος συμφωνήθηκε από τον ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί και τους εκπρόσωπους των κουρδικών κομμάτων.
Στην περίπτωση αυτή, οι βουλευτικές εκλογές και η εκλογή της ηγεσίας του ιρακινού Κουρδιστάν έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοέμβρη του 2017. Οι αρχές στη Βαγδάτη δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.
Η επαρχία του Κιρκούκ και η πόλη με το ίδιο όνομα, ντε φάκτο δεν αποτελούν μέρος του ιρακινού Κουρδιστάν, εκ των πραγμάτων, από τα μέσα του 2014 που το ελέγχουν οι κουρδικές παραστρατιωτικές δυνάμεις «Peshmerga», εκτοπίζοντας τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».
Στις αρχές Απριλίου, τα δύο κύρια κουρδικά πολιτικά κόμματα στο Ιράκ - το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν - υποστήριξαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της αυτονομίας. Τα κόμματα κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, για το σχηματισμό μιας κοινής επιτροπής, που θα καθορίζει τον μηχανισμό και την ημερομηνία του δημοψηφίσματος.

Το Ιρακινό Κουρδιστάν - το ανεπίσημο όνομα της κουρδικής αυτόνομης περιοχής, η οποία έχει την ιδιότητα της ευρείας αυτονομίας στο Ιράκ. Το νομικό καθεστώς της περιοχής εξασφάλισε στο Σύνταγμα του 2005 στο Ιράκ.Το District είναι μια περιοχή της επανεγκατάστασης των εθνικών Κούρδων στο βόρειο και βορειοανατολικό Ιράκ - στις επαρχίες της Dahuk, Ερμπίλ και Σουλεϊμανίγια.

https://topwar.ru/117528-irakskie-kurdy-naznachili-den-referenduma-o-nezavisimosti.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.