Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Μυστήρια «αόρατη πλανητική μάζα» κρύβεται στην άκρη του ηλιακού συστήματος.

Ένα μυστηριώδες, αόρατο, πλανητικό αντικείμενο με  μάζα κάπου μεταξύ του Άρη και της Γης μπορεί να κρύβεται στα εξωτερικά φρέατα του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Mysterious ‘unseen planetary mass’ lurking at edge of solar system

Οι επιστήμονες στο Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα (LPL) κατέθεσαν στοιχεία ότι αυτό το άγνωστο «πλανητικό μαζικό αντικείμενο» μπορεί να εξηγήσει γιατί το επίπεδο του ηλιακού συστήματος είναι στρεβλωμένο στις εξωτερικές περιοχές της ζώνης Kuiper.
Η ζώνη Kuiper βρίσκεται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα και φιλοξενεί έναν τεράστιο αριθμό μικρών πλανητών, ως επί το πλείστον μικρούς, παγωμένα σώματα και μερικούς πλανήτες νάνους.

Όλοι οι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο , όμως, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ερευνητικής ομάδας, τα πιο απομακρυσμένα αντικείμενα του Kuiper Belt (KBO) φαίνεται να έχουν κλίση μακριά από αυτό κατά περίπου οκτώ βαθμούς.

Αυτό δείχνει ότι κάτι άγνωστο στρεβλώνει το μέσο τροχιακό επίπεδο του εξωτερικού ηλιακού συστήματος.

"Η πιο πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματά μας είναι ότι υπάρχει κάποια αόρατη μάζα", λέει ο Kat Volk, κύριος συγγραφέας της μελέτης. "Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, κάτι τόσο μαζικό, όσο ο Άρης, θα χρειαζόταν για να προκαλέσει τη στρέβλωση που μετρήσαμε".

"Περιμένουμε ότι κάθε τροχιά γωνίας κλίσης της ΚΒΟ θα έχει διαφορετικό προσανατολισμό, αλλά κατά μέσο όρο θα δείχνει κάθετα στο επίπεδο που καθορίζεται από τον ήλιο και τους μεγάλους πλανήτες", δήλωσε ο Βόλκ.
Το χαρτί επίσης απέκλεισε την πιθανότητα ότι το μυστήριο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι «Πλανήτης 9», επισημαίνοντας ότι αυτός ο πλανήτης προβλέπεται να είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο μακριά. Η ύπαρξη του Πλανήτη 9 είναι ανεπιβεβαίωτη, αλλά αναμένεται να βρίσκεται σε περισσότερες από 200 φορές τη γη από τον ήλιο.

"Αυτό είναι πολύ μακριά για να επηρεάσει αυτές τις KBO", δήλωσε ο Volk.

https://www.rt.com/viral/393710-mysterious-unseen-planetary-mass/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.