Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Αλυσίδα μικροσεισμών στο Yellowstone.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα, υπεύθυνοι για την παρακολούθηση του επονομαζόμενου σούπερ-ηφαιστείου στο Wyoming, δήλωσαν ότι στις 12 Ιουνίου ξεκίνησε ένας "σμήνος" 464 σεισμών, με τον μεγαλύτερο να καταγράφεται στις 15 Ιουνίου.Doomsdayers on edge as quake ‘swarm’ rocks Yellowstone supervolcano

"Το επίκεντρο του σοκ βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, οκτώ μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης West Yellowstone, Montana", ανέφεραν επιστήμονες της UU. "Ο σεισμός έγινε αισθητός στις πόλεις West Yellowstone και Gardiner, Montana, στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, και αλλού στην γύρω περιοχή".
Ο σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ είναι ο μεγαλύτερος που έπληξε το υπερηφαίστειο, από τότε που έπληξε ο 4.8 ρίχτερ σεισμός, τον Μάρτιο του 2014. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η "ενεργητική σειρά σεισμών ... περιλάμβανε περίπου 30 σεισμούς μεγέθους 2 ρίχτερ και μεγαλύτερους και τέσσερις σεισμούς μεγέθους 3 ρίχτερ και μεγαλύτερους,
Πρόσθεσαν: "Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σεισμών στο Yellowstone μέσα σε μια εβδομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά είναι λιγότεροι από τις  εβδομαδιαίες μετρήσεις κατά τη διάρκεια παρόμοιων συνεχόμενων σεισμών το 2002, το 2004, το 2008 και το 2010."
Πολλοί έχουν πειραματιστεί για τις καταστροφικές συνέπειες μιας έκρηξης του επορικού ηφαιστείου, αλλά δεν φαίνεται να χρειάζεται να ανησυχούμε.Την τελευταία φορά που σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη, πριν από 640.000 χρόνια και το υπερηφαίστειο δεν ξέσπασε με κανένα τρόπο για 70.000 χρόνια.
https://www.rt.com/viral/393331-yellowstone-swarm-earthquakes-supervolcano/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.