Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Η Σουηδία εξετάζει τη γενική αναθεώρηση των συστημάτων αεροπορικής άμυνας επικαλούμενη πιθανή ρωσική απειλή

Η Σουηδία σκοπεύει να αντικαταστήσει όλα τα γερασμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας, λέγοντας ότι τα ρωσικά συστήματα πυραύλων που βρίσκονται στο κοντινό κρησφύγετο του Καλίνινγκραντ το καθιστούν αναγκαίο. Τα αμερικανικά συστήματα Patriot είναι μεταξύ των επιλογών για τη γενική αναθεώρηση.
Sweden eyes major overhaul of air defense systems citing potential Russian threat

Το σύνταγμα αεροπορικής άμυνας της Σουηδικής στρατιωτικής δύναμης, το οποίο εκμεταλλεύεται σήμερα το αρχαϊκό σύστημα πυραύλων MIM-23 Hawk του Raytheon, πιθανόν να αντικατασταθεί τα επόμενα χρόνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η αεροπορική άμυνα της Σουηδίας πρέπει να είναι ικανή να προστατεύει τη χώρα από όλες τις εισερχόμενες απειλές, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από απλά εχθρικά αεροσκάφη.

"Για παράδειγμα, υπάρχουν βαλλιστικοί πυραύλοι, όπως εκείνοι οι πυραύλοι Iskander που έχουν τοποθετηθεί στο Καλίνινγκραντ, θέτοντας έτσι μια πιθανή απειλή για το Γκότλαντ και τη σουηδική πρωτεύουσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται ένα καλύτερο σύστημα , το οποίο να έχει αποτελεσματικότητα ενάντια σε αυτούς τους πυραύλους ", δήλωσε ο Σόστοραν.

Το Iskander-M, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ρωσικό στρατό το 2013, είναι ικανό να χτυπήσει συστήματα πυραύλων, εκτοξευτήρες πυραύλων, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας και θέσεις διοίκησης, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα σε απόσταση μέχρι 500 χιλιομέτρων.
Νωρίτερα πέρυσι, ο ρωσικός στρατός μετακόμισε τους πυραύλους στο Καλίνινγκραντ.Το υπουργείο Άμυνας εξήγησε ότι η μετεγκατάσταση ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση της μαζικής στρατιωτικής συσσώρευσης του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας.
Σε αυτό το σημείο, είναι ζωτικής σημασίας για τον σουηδικό στρατό να εκσυγχρονίσει το αντι-αεροπορικό του σύστημα.
Το MIM-104 Patriot που σχεδιάστηκε από τους Lockheed Martin και Raytheon θεωρείται επί του παρόντος ως μια πιθανή εναλλακτική λύση, μαζί με το γαλλο-ιταλικό σύστημα πυραύλων SAMP / T μεσαίας εμβέλειας.
"Θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο ακριβά αμυντικά συστήματα, αλλά όχι τόσο ακριβό όσο το Gripen", δήλωσε ο Joakim Lewin, Διευθυντής Προγραμμάτων Στρατού στην Υπηρεσία Αμύνης (FMV), αναφερόμενος στο JAS 39 Gripen multirole μαχητικό αεροσκάφος, που κατασκευάζει η Saab.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.