Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Eizenkot: Η Χεζμπολάχ παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Ισραήλ.

"Το βόρειο μέτωπο και η Χεζμπολάχ παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητα του IDF", δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού του IDF, Gadi Eizenkot, την Τετάρτη σε μια εκδήλωση που σηματοδοτεί τα 11 χρόνια από τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου.
Ο Eizenkot είπε ότι η ομάδα των Λιβανέζων Σιιτών έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές της στον καιρό που πέρασε από τον πόλεμο, αλλά πρόσθεσε ότι η ομάδα βρίσκεται τώρα σε μια δύσκολη κατάσταση ,λόγω της συμμετοχής της στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και αλλού στη Μέση Ανατολή .

"Η Χεζμπολάχ βρίσκεται σε μια πολύ σύνθετη στρατηγική πραγματικότητα", δήλωσε ο Eizenkot. "Περίπου το ένα τρίτο της δύναμης της αγωνίζεται στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη και έχει χάσει περίπου 1.700 άνδρες και περίπου 7.000 από τους μαχητές της, έχουν τραυματιστεί".
Ο Eizenkot σημείωσε επίσης ότι η Χεζμπολάχ υπέφερε από σοβαρές οικονομικές δυσκολίες σαν αποτέλεσμα των ξένων περιπετειών της, το ηθικό των μαχητών της είναι χαμηλό και έχει χάσει δύο από τους διοικητές της τα τελευταία οκτώ χρόνια - τον Imad Mugniyah, ο οποίος σύμφωνα με ξένες πηγές σκοτώθηκε Σε μια κοινή επιχείρηση από τη Mossad-CIA, και ο Mustafa Badreddine, τον οποίο ο Eizenkot έχει πει στο παρελθόν, ότι σκοτώθηκε από τους δικούς του αξιωματικούς.
Αλλά παρά τις απώλειες αυτές, προειδοποίησε ο Eizenkot, η ομάδα παραμένει μια σημαντική απειλή και έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία μάχης, σε μεγάλους σχηματισμούς, παράλληλα με το καθεστώς Bashar Assad στη Συρία, καθώς και στους εμφύλιους πολέμους στο Ιράκ και την Υεμένη.
Οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι ένας νέος γύρος πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ είναι θέμα χρόνου και η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία πιστεύει ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει πάνω από 100.000 ρουκέτες μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς,για κάθε περιοχή του Ισραήλ. Επιπλέον, ένα ιδιαίτερο ζήτημα ανησυχίας είναι η πιθανότητα η ομάδα να έχει γίνει τόσο εντατική.

https://www.breakingisraelnews.com/89299/eizenkot-hezbollah-remains-israels-top-priority/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.