Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

H Nicola Sturgeon παραιτείται από τη δέσμευση να εξασφαλίσει το δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

H Nicola Sturgeon έχει απομακρυνθεί από ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, μετά την αποτυχία των εκλογών του SNP. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι θα «επαναφέρει το σχέδιο που διατυπώσαμε στις 13 Μαρτίου» - το οποίο υποσχέθηκε να προσπαθήσει να αναγκάσει το δημοψήφισμα.
Η κίνηση έπληξε τις γενικές εκλογές του τρέχοντος μήνα, όταν το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα της έχασε 21 από τις 56 έδρες του και έπεσε στο 35% των ψήφων.
Με την πρόσφατη δημοσκόπηση που υποδηλώνει ότι μόνο το 43% των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας τόσο γρήγορα, η κ. Sturgeon παραδέχτηκε ότι η αντιπαράθεση είχε κοστίσει το κόμμα της στην εκλογική περιφέρεια.

"Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνω σήμερα ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας, αφού ακούσει και αντικατοπτρίσει, θα επαναφέρει το σχέδιο που έθεσα στις 13 Μαρτίου", δήλωσε στο Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου. "Δεν θα προσπαθήσουμε να εισαγάγουμε αμέσως νομοθεσία για ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας".

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/nicola-sturgeon-snp-second-scottish-independence-referendum-pledge-backtracks-a7810551.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ INDEPENDENT : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.