Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Η Αργεντινή θέλει πίσω τα Φώκλαντ.

Μετά την 35η επέτειο της σύγκρουσης στο νησί Φώκλαντ, ο Μάρκ Κεντ επέμεινε ότι η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες κυριαρχίας, επειδή οι κάτοικοι του νησιού «έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν το δικό τους μέλλον».Falkland Island
Μιλώντας στην Infobae, ο κ. Kent δήλωσε ότι "οι δεσμοί μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής πρέπει να ενισχυθούν, επειδή η σύγκρουση δεν μας οδήγησε πουθενά".

Ωστόσο, ο πρεσβευτής μίλησε για ένα αισιόδοξο μέλλον των διμερών σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μπουένος Άιρες, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αργεντινή».

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων "είναι καλύτερες από χθες και όχι τόσο καλές όσο μπορούν να είναι αύριο", σύμφωνα με τον κ. Kent.
Είπε: «Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ενίσχυσης των δεσμών και θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις με την Αργεντινή. Έχουμε πολλά κοινά σήμερα και θέλουμε να στηρίξουμε την Αργεντινή στη G20 αλλά και στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ».

Όταν επεκτάθηκε η σχέση αυτή με την προσφορά διαπραγματεύσεων για την κυριαρχία των Φώκλαντ, ο κ. Kent απέρριψε μια τέτοια ιδέα.

Είπε: «Το πιο σημαντικό θέμα για το θέμα αυτό αφορά τους νησιώτες, έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν το δικό τους μέλλον και θα υπερασπιστούν τη θέση τους».

Αναφέρθηκε πρόσφατα ότι το Μπουένος Άιρες ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει το Brexit σανμέρος μιας νέας προσπάθειας να αποκτήσει τον έλεγχο των Νήσων Φώκλαντ.

http://www.express.co.uk/news/uk/819115/UK-ambassador-Mark-Kent-warns-Argentina-Falkland-Islands-power-struggle
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.