Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Το Ιράν είναι έτοιμο να στείλει ένα στρατιωτικό άγημα στο Αφγανιστάν αντίβαρο στο ΝΑΤΟ;

O Γενικός Γραμματέας του στρατιωτικού συνασπισμού, Yens Stoltenberg, δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν θα μπορούσε να αυξηθεί αριθμητικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, 15 από τις 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν την ετοιμότητα για «πρόσθετη εισφορά» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «ισχυρή υποστήριξη». Σύμφωνα με τον Stoltenberg, στο Αφγανιστάν θα σταλούν επιπλέον αρκετές χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ.Το Ιράν είναι έτοιμο να στείλει ένα στρατιωτικό άγημα στο Αφγανιστάν αντίβαρο στο ΝΑΤΟ;

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ ασχολούνται με την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να ονομαστεί  αξιοσημείωτη η δήλωση του προέδρου του κοινοβουλίου του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αφγανό ομόλογό του, Αμπντούλ Ibrahimi. Σύμφωνα με τον Λαριτζανί, το Αφγανιστάν για μεγάλο χρονικό διάστημα θα είχε αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή, αν οι δυτικοί «βοηθοί» είχαν εγκαταλείψει τη χώρα. Σύμφωνα με την πολιτική του Ιράν, «το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία βαρύτητα σε σχέση με το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ούτε το θάρρος να ξεκινήσει αυτόν τον αγώνα, όπως απαιτείται από την πραγματικότητα.»Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Λαριτζανί, το Ιράν είναι έτοιμο να προσφέρει πραγματική βοήθεια στο Αφγανιστάν στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων. Στη Δύση, η δήλωση αυτή θεωρείται σαν ετοιμότητα της Τεχεράνης να στείλει στρατιωτικό άγημα στο Αφγανιστάν.

https://topwar.ru/119267-iran-gotov-otpravit-voennyy-kontingent-v-afganistan-v-protivoves-nato.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.