Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Προτομές του Χίτλερ και Ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν σε μυστικό δωμάτιο στην Αργεντινή.

Ένας θησαυρός της εποχής του Ναζισμού ανακαλύφθηκε σε ένα μυστικό δωμάτιο, πίσω από μια βιβλιοθήκη στην Αργεντινή, προσδίδοντάς της μεγαλύτερη βαρύτητα ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι του Τρίτου Ράιχ κατέφυγαν στη χώρα στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.Ένας θησαυρός της εποχής του Ναζισμού ανακαλύφθηκε σε ένα μυστικό δωμάτιο, πίσω από μια βιβλιοθήκη στην Αργεντινή, προσδίδοντάς της μεγαλύτερη βαρύτητα ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι του Τρίτου Ράιχ κατέφυγαν στη χώρα στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.Hitler busts among Nazi relics found in secret room in Argentina (PHOTOS, VIDEO)


Η Αργεντίνικη Ομοσπονδιακή Αστυνομία (PFA) κατέσχεσε πολυάριθμα ιστορικά αντικείμενα που ανήκουν στη Ναζιστική Γερμανία, καθώς και αντικείμενα ασιατικής και αιγυπτιακής καταγωγής, στο Μπουένος Άιρες, καθώς διεξήγαγαν μια επιχείρηση ανάκτησης που ονομάστηκε "Εγγύς Ανατολή".

Ανάμεσα στα 75 κομμάτια της εποχής του Ναζισμού που ανακτήθηκαν, ήταν οι προτομές του Αδόλφου Χίτλερ, τα αργυρά αγάλματα, τα κιβώτια που έφεραν χαρακτικά με σβάστικα και τους αυτοκρατορικούς αετούς, καθώς και τα μακάβρια ιατρικά βοηθήματα και τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνταν για την ενδυνάμωση των παιδιών.


Οι αρχές πιστεύουν ότι τα αντικείμενα είναι πρωτότυπα και εισήχθησαν στην Αργεντινή από υψηλόβαθμους ναζιστές αξιωματούχους στο τέλος του πολέμου.

"Οι πρώτες μας έρευνες δείχνουν ότι πρόκειται για αυθεντικά κομμάτια", ανέφερε η υπουργός ασφαλείας της Αργεντινής ,Patricia Bullrich, στο The Associated Press, τη Δευτέρα.

Ο Bullrich δεν εικάζει σχετικά σε ποιούς Ναζί αξιωματούχους ανήκαν τα αντικείμενα , αλλά σημειώνει ότι η μνήμη cache περιείχε ιατρικές συσκευές. "Υπάρχουν αντικείμενα για τη μέτρηση των κεφαλών, που ήταν η λογική της φυλής των Αρίων", είπε.

Όταν τα ηγετικά μέλη του Τρίτου Ράιχ συνελλήφθησαν στην Ευρώπη, αρκετοί υψηλού επιπέδου Ναζί έφυγαν από την Ευρώπη για να ξεφύγουν από την δικαιοσύνη της Αργεντινής.

Ανάμεσά τους ήταν ο περίφημος γιατρός της SS, Josef Mengele, γνωστός και ως «ο άγγελος του θανάτου», μέλος της ομάδας ιατρών που ήταν υπεύθυνοι για την αποστολή ανθρώπων στους θαλάμους αερίων και για τη διεξαγωγή φρικιαστικών πειραμάτων σε φυλακισμένους.

Ο Mengele έφυγε στην Παραγουάη ,μετά από τους ισραηλινούς πράκτορες της Mossad που συνέλαβαν την περιβόητη ναζιστική φιγούρα του Adolf Eichmann στο Μπουένος Άιρες, επιστρέφοντάς τον στο Ισραήλ για να δικαστεί για τα εγκλήματά του.

Ο Eichmann, πρώην SS Obersturmbannführer, εκτελέστηκε στη συνέχεια ως ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του ολοκαυτώματος.
Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αργεντινής Nestor Roncaglia, η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα έρευνας, που είχε σαν στόχο την «προστασία και ανάκτηση πολιτιστικών αγαθών», τα οποία ήταν παράνομης προέλευσης και κρύβονται πίσω από ψεύτικους τοίχους.
https://www.rt.com/viral/393225-nazi-relics-secret-room-argentina/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.