Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Κορωνοϊός: Εκεί που επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

 Στις ΗΠΑ καταγράφεται το τελευταίο διάστημα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω νέων παραλλαγών του ιού, με αποτέλεσμα δημόσιοι φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις να επιστρέφουν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας ως μέτρο προστασίας, αναφέρει το Associated Press δίνοντας ορισμένα παραδείγματα.

Το κολέγιο Morris Brown College, με έδρα την Ατλάντα,  ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει για δύο εβδομάδες υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων μετά από «αναφορές θετικών περιπτώσεων μεταξύ φοιτητών στο Atlanta University Center», ανέφερε το Fox 5 News Atlanta νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αντίστοιχα, τα νοσοκομεία με έδρα την Καλιφόρνια που ανήκουν στην Kaiser Permanente και δύο εγκαταστάσεις του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Upstate στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης, έχουν επίσης επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Στο Κεντάκι επίσης η σχολική περιφέρεια Lee County ακύρωσε τα μαθήματα για δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα και επέστρεψε στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση εν μέσω πρόσφατης επιδημίας COVID, στρεπτόκοκκου και γρίπης, ανέφερε το AP.

Μέτρα πήρε και το στούντιο του Χόλιγουντ Lionsgate καθιστώντας υποχρεωτική την χρήση της μάσκας για τους υπαλλήλους ορισμένων ορόφων των γραφείων του στη Σάντα Μόνικα, αφού αρκετοί εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ανέφερε τη Δευτέρα το The Hollywood Reporter.

Σύμφωνα με το AP, η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού με το όνομα Eris έγινε πρόσφατα το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα πέμπτο των νέων κρουσμάτων. Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα της νέας παραλλαγής Fornax αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος περίπου το 13,3% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, σχεδόν διπλάσιο από αυτό που ήταν δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια τις δύσκολες εποχές της πανδημίας στις ΗΠΑ-λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού- και οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 4 ποσοστιαίες μονάδες από το καλοκαίρι του 2020. Όμως την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε ορισμένες πολιτείες.

Η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας έρχεται μετά τις οδηγίες που εξέδωσε το CDC για μεμονωμένες ενέργειες και ενέργειες σε επίπεδο κοινοτήτων για τον COVID-19. Σύμφωνα άλλωστε με διάφορες μελέτες, οι μάσκες έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της μετάδοσης του ιού.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου