Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Από 1.1.2024 προτείνετε στην Ρωσία η Υποχρεωτικότητα της Ψηφιακής Βιομετρικής Ταυτότητας σε Εστιατόρια, ΜΜΜ και Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στην Ρωσία η ψηφιακή βιομετρική ταυτότητα εκδίδεται από τις 1.7.2023 και το ψηφιακό ρούβλι από τις 1.8.2023.
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι επιβάτες των Ρωσικών Σιδηροδρόμων ενδέχεται απο 1.1.2024 να αρχίσουν να επαληθεύονται χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα.

Ένα προηγμένο σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε άλλους δημόσιους χώρους στη χώρα, λένε οι ειδικοί.

Η ειδικός στην ψηφιακή ασφάλεια, Yulia Mann, πρότεινε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, δηλαδή ενός συστήματος για την αναγνώριση ενός ατόμου με δακτυλικό αποτύπωμα ή σκανάρισμα προσώπου σε εστιατόρια και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η μετάβαση σε διάφορες εγκαταστάσεις και η χρήση διαφορετικών υπηρεσιών με τη βοήθεια βιομετρικών στοιχείων θα γίνει πιο βολικό.

Δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης ή να έχετε μαζί σας έντυπα έγγραφα. Τα εστιατόρια, για παράδειγμα, θα εγγραφούν και θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες πιο γρήγορα. Και στο MFC, είναι ταχύτερη η επεξεργασία εγγράφων », είπε ο Mann σε ανταποκριτή για την ηλεκτρονική έκδοση Podmoskovye Segodnya.

Ο συνομιλητής πρόσθεσε ότι το σύστημα αναγνώρισης μπορεί να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί ως ένα σύμπλεγμα από διάφορες συσκευές: σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κάμερες που αναγνωρίζουν πρόσωπα. Κατά τη γνώμη του, τέτοιες συσκευές μπορούν να ενσωματωθούν στην εργασία των εστιατορίων και να διδάξουν στους εργαζόμενους πώς να τις χρησιμοποιούν.

«Το λογισμικό μπορεί να είναι είτε ιδιωτικό, σχεδιασμένο ειδικά για εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, είτε δημόσιο, εάν το κράτος ρυθμίζει αυτόν τον τομέα», πρότεινε ο Mann.

Ο ειδικός τόνισε ότι το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης απλοποιεί την καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με τον Mann, αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος αποθήκευσης δεδομένων, ο οποίος είναι δύσκολος για τους απατεώνες - τα δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία είναι δύσκολο να παραποιηθούν.

Ωστόσο, πολλοί πολίτες εξακολουθούν να φοβούνται κάπως από τέτοιες τεχνολογίες και δεν είναι πάντα έτοιμοι να αποκαλύψουν τα δεδομένα τους.

Ο δικηγόρος Yuriy Kapshtyk τόνισε ότι η βιομετρική ταυτοποίηση θα πρέπει να εισάγεται μόνο σε δημόσιους φορείς.

«Ένα εστιατόριο είναι ένας χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατά τη γνώμη μου, όταν ο κόσμος πηγαίνει εκεί, είναι έτοιμος να περάσει την ώρα του και να περάσει ήσυχα. Δεν βιάζονται να πάνε πουθενά. Και στις υπηρεσίες MFC, μετρό ή κρατικών υπηρεσιών, τα βιομετρικά στοιχεία είναι μια καλή επιλογή. Αυτό πρέπει να αναπτυχθεί », δήλωσε ο Kapshtyk σε μια συνέντευξη με έναν ανταποκριτή για την ηλεκτρονική έκδοση Podmoskovye Segodnya.

Πηγή: https://mosregtoday.ru

1 σχόλιο: