Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες: «Έκδοση νέων όπως με τα εμβόλια – Τι θα έχει το τσιπάκι», vid.

 «Οι νέες ταυτότητες όντως θα αλλάξουν τη ζωή μας».


«Από 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων».

Το παραπάνω έκανε γνωστό μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Η διαδικασία έκδοσης θα προσομοιάζει με τη διαδικασία του εμβολίου σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη της.

Ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 10 ευρώ».

Σε ό,τιο αφορά όσους αντιδρούν και ανανεώνουν τώρα τις παλιές τους ταυτότητες σημείωσε:

«Αυτό το πράγμα δεν έχει κανένα νόημα. Στήνονται στις ουρές για να πάρουν ένα δελτίο ταυτότητας το οποίο με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό υποχρεωτικά σε τρία (σ.σ. αναφέρεται σε “δύο”, αλλά παρακάτω το διορθώνει) χρόνια θα πάψει να ισχύει. Ο ευρωπαϊκός κανονισμός λέει ότι από τον Αύγουστο του 2026, σετρία χρόνια, δεν θα ισχύει πουθενά».

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στα…τσιπάκια:

«Ούτε να σε παρακολουθεί κάποιος θα μπορεί, ούτε να κατευθύνει την ελεύθερή σου βούληση. Έχει γίνει μελέτη. Δεν έχει την οποιαδήποτε δυνατότητα γεωχωρικού εντοπισμού. Όλα αυτά είναι ανοησίες που αποδομούνται πολύ εύκολαΔεν είναι μία απλώς υποχρέωση της χώρας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης.


Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι νέες ταυτότητες θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο όνομα επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.

«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν».

scr

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου