Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Alert! Νεκρός ο Πριγκόζιν – Έπεσε το αεροπλάνο του./Δείτε βίντεο: Το ιδιωτικό τζετ όπου επέβαινε ο Πριγκόζιν αμέσως μετά τη συντριβή στη Μόσχα.

Θρίλερ στη Μόσχα με 10 νεκρούς από πτώση ιδιωτικού τζετ – Νεκρός ο αρχηγός της Wagner, λέει το BBC.Το Tass δημοσίευσε πως βρισκόταν στην λίστα των επιβατών

Σε θρίλερ εξελίσσεται αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μόσχα το απόγευμα της Τετάρτης, αφού από την συντριβή του ιδιωτικού τζετ, φέρεται να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Tass, ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είχε όντως επιβιβαστεί. Την είδηση μεταδίδουν ολοένα και περισσότερα διεθνή πρακτορεία.

Το BBC συγκεκριμένα, δημοσιεύει πως ο Πριγκόζιν ήταν ανάμεσα στους επιβάτες και κατ επέκταση είναι νεκρός.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα πολιτικό Embraer και κατέπεσε στην περιοχή Tver της Ρωσίας. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Έκτακτων Αναγκών. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Σ’ αυτό επέβαιναν 7 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος.

Υπενθυμίζεται πως προ εβδομάδων ο Πριγκόζιν ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τον Ιούνιο.

npress.gr

Δείτε βίντεο: Το ιδιωτικό τζετ όπου επέβαινε ο Πριγκόζιν αμέσως μετά τη συντριβή στη 

Μόσχα.

Μια πτώση αεροσκάφους, μέσα σε ρωσικό έδαφος, φαίνεται ότι έβαλε τέλος στην πολυτάραχη ζωή του ιδρυτή και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

 Την πληροφορία επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο αμέσως ανέφερε ότι μέσα στους 10 επιβαίνοντες ήταν ο Πριγκόζιν. Όλοι οι επιβαίνοντες -τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες- σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το Embraer Legacy, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Wagner, ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη. Το Embraer κατέπεσε στο χωριό Κουζενκίνο, στην επαρχία Τβερ.

Το αεροσκάφος είναι γνωστό ότι ανήκει στη Wagner αλλά δεν είναι σαφές αν και ο Πριγκόζιν ήταν μέσα σε αυτό.

To TASS ανέφερε από την πλευρά του ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Τβερ την Τετάρτη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου