Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Η ξενάγηση των αντι-εμβολιαστών στο νοσοκομείο Covid-19 πήγε στραβά.

 

ΣΧΟΛΙΟ : Σπάνια κυκλοφορούν άρθρα για την κατάσταση εμβολιασμού λόγω Κορονα'ι'ού στη Ρωσία.Εκεί κυκλοφορούν 3 εμβόλια Ρωσικά με ποιό γνωστά τα Sputnik-V και Sputnik-M.Και στη Ρωσία ο κόσμος έχει διαχωριστεί,ενώ η κατάσταση της επιδημίας είναι σοβαρή.

Η αστυνομία κλήθηκε να εκτονώσει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ γιατρών και αντιεμβολιαστών σε νοσοκομείο της Μόσχας την Παρασκευή. Οι σκεπτικιστές της πανδημίας είχαν προσκληθεί να δουν από κοντά την οδυνηρή πραγματικότητα του Covid-19.Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κορυφαίοι γιατροί από 11 νοσοκομεία έγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία προσκαλούσαν αρκετούς διακεκριμένους Ρώσους αντιεμβολιαστές και σκεπτικιστές του Covid να επισκεφθούν τις λεγόμενες "κόκκινες ζώνες" - θαλάμους για ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα. Ήθελαν όσοι υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της πανδημίας και διαδίδουν ψεύδη να δουν την κατάσταση με τα μάτια τους.

Ενώ ορισμένοι αντιεμβολιαστές υψηλού προφίλ απέρριψαν ή αγνόησαν την έκκληση, μια ομάδα εννέα εξ αυτών αποδέχθηκε την προσφορά να περιηγηθεί στο Νοσοκομείο №15 της Μόσχας. Ένας από αυτούς, ο YouTuber Anton Tarasov, επέμεινε στους δημοσιογράφους πριν από την επίσκεψη ότι ο κοροναϊός δεν είναι μεταδοτικός και ότι οι άνθρωποι στην πραγματικότητα παθαίνουν πνευμονία από "τα χημικά που ψεκάζονται στους δρόμους της Μόσχας" και από τις κεραίες 5G.

Ωστόσο, η περιοδεία εκτροχιάστηκε σχεδόν αμέσως, όταν οι αντιεμβολιαστές αρνήθηκαν να κάνουν ένα γρήγορο τεστ PCR, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να "μολυνθούν" από τους γιατρούς που το χορηγούν. Ορισμένοι από αυτούς αρνήθηκαν επίσης να φορέσουν μάσκα και άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, επιμένοντας ότι, κάνοντας βόλτα στην κόκκινη ζώνη χωρίς προστασία, θα αποδείκνυαν ότι το Covid-19 δεν είναι επικίνδυνο.

Ακολούθησε έντονος καυγάς, με τους σκεπτικιστές να φωνάζουν στο προσωπικό. Ένας ιδιαίτερα επιθετικός επισκέπτης με μαύρη μάσκα του σκι οδηγήθηκε έξω από την αστυνομία.

Ο επικεφαλής ιατρός Valery Vechorko εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτό που είχε προγραμματιστεί ως εκπαιδευτική εκδήλωση είχε μετατραπεί σε "τσίρκο"."Έχουμε αυστηρούς κανόνες. Εάν κάποιος αρνηθεί να συνεχίσει τη συνάντησή μας σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, θα τερματίσουμε [την εκδήλωση] αμέσως", δήλωσε ο Vechorko.

Από τους εννέα επισκέπτες, τρεις επέλεξαν τελικά να εξεταστούν και να τηρήσουν τα πρωτόκολλα υγείας, οπότε τους επετράπη να μιλήσουν με ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Ωστόσο, εξακολουθούσαν να φαίνονται ασυγκίνητοι, παρά το γεγονός ότι άκουσαν από πρώτο χέρι ότι οι ασθενείς αυτοί ήταν ανεμβολίαστοι πριν αρρωστήσουν σοβαρά. "Η στάση μου δεν έχει αλλάξει καθόλου", δήλωσε ένας ακτιβιστής στα μέσα ενημέρωσης.


Μια παρόμοια ξενάγηση είχε προγραμματιστεί στο νοσοκομείο Botkin στην Αγία Πετρούπολη, αλλά δεν εμφανίστηκε κανένας επίδοξος συμμετέχων. "Ο μόνος μου στόχος είναι να διασφαλίσω ότι θα πεθάνουν λιγότεροι άνθρωποι. Σήμερα, μπορούμε να το πετύχουμε αυτό μόνο μέσω του εμβολιασμού", δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Denis Gusev.  

Οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν την εμβολιαστική διάθεση, καθώς μόνο περίπου το 37% των πολιτών είναι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου