Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Το Ισραήλ αυξάνει τον κατάλογο των πιθανών στόχων στο εσωτερικό του Ιράν.

 Το Ισραήλ έχει αυξήσει τον κατάλογο των πιθανών στόχων για επίθεση στο εσωτερικό του Ιράν τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύεται πέραν των συνόρων του Ισραήλ για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς, αναφέρει η εφημερίδα Maariv.


Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι IDF χρειάζονται περισσότερο από ένα χρόνο για να αναπτύξουν ένα πλήρως λειτουργικό και αποδεδειγμένο σχέδιο για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σχεδίου της Τεχεράνης, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες προετοιμασίες υποδηλώνουν ότι ο στρατός ενισχύει γρήγορα την ικανότητα να εξαπολύει πλήγματα μεγάλων αποστάσεων και να πλήττει άλλους ιρανικούς στόχους.Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Bennett δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Ισραήλ αναθεωρεί το στρατηγικό του δόγμα μάχης με πρόθεση να μεταφέρει τη μάχη στο ιρανικό έδαφος.

Τα τελευταία νέα έρχονται καθώς μια βρετανική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί ότι το Ιράν διαθέτει αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο για να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα σε ένα μήνα. Πρόσφατες ισραηλινές εκτιμήσεις έδειξαν επίσης ότι το ιρανικό καθεστώς μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικής έκρηξης.

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ακόμη και αν το Ιράν κατασκευάσει βόμβα, θα χρειαζόταν δύο χρόνια για να τοποθετήσει πυρηνικό μηχανισμό σε βαλλιστικό πύραυλο. Επομένως, το Ισραήλ πρέπει να αναπτύξει μια σημαντική και αποτελεσματική επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, δήλωσε στο N12 News.

Το Ισραήλ "δεν απέχει πολύ" από την οικοδόμηση πλήρων επιθετικών και αμυντικών δυνατοτήτων για μια επίθεση στο πυρηνικό σχέδιο του Ιράν, λέει ο στρατιωτικός αναλυτής Ron Ben-Yishai. Κάθε 6μηνη καθυστέρηση επιτρέπει στις IDF να προχωρήσουν πιο κοντά στην οριστικοποίηση ενός ανεξάρτητου σχεδίου επίθεσης, έγραψε.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου