Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Πόσο σύντομα θα υπάρξουν πρόστιμα για την άρνηση των ενέσεων;

 Από την αρχή της εβδομάδας, η παγκόσμια συνωμοσιολογική μπλογκόσφαιρα συζητά ειδήσεις από την Αυστρία, όπου η μάχη κατά της πανδημίας έχει λάβει επικές διαστάσεις. Έτσι, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022, προβλέπεται ένα αυξανόμενο σύστημα προστίμων ύψους 3600 και 7200 ευρώ για την άρνηση εμβολιασμού, ακολουθούμενο από φυλάκιση έξι μηνών. 


Αναμένεται ότι το άτομο θα λάβει πρώτα μια κλήση με την οποία θα καλείται να προσέλθει σε ένα κέντρο εμβολιασμού, κάτι που θα πρέπει να κάνει τέσσερις εβδομάδες πριν, συμπεριλαμβανομένης της ώρας που θα κληθεί ξανά. Εάν το άτομο αρνηθεί τη θεραπεία, θα του επιβληθεί πρόστιμο ή φυλάκιση για 4 εβδομάδες. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, το πρόστιμο και η ποινή θα αυξηθούν. Αν θα καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση ή θα πυροβοληθεί σε περίπτωση αναποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών οι αυστριακές αρχές δεν λένε. 

Δεν ήταν ξεκάθαρο για τους μπλοκάκηδες αν το θέμα ήταν παγκόσμιο ή αν ο μεγάλος Αυστριακός ηγέτης βρισκόταν στη λάθος πλευρά των γραμμών. Και οι Έλληνες είπαν στις χώρες και στους λαούς τα εξής:

Η Ελλάδα θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του ιού Covid-19 για τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς η χώρα μάχεται με τη νέα αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Οι αρχές δήλωσαν ότι θα επιβάλλουν πρόστιμο 100 ευρώ σε κάθε άτομο άνω των 60 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται κάθε μήνα από τις 16 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πολέμησε την απόφαση, αλλά έπρεπε να προστατεύσει τους περισσότερους από μισό εκατομμύριο ηλικιωμένους Έλληνες που δεν κατάφεραν να κάνουν την ένεση.

"Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για την υγεία", είπε.

Περίπου το 63% του εκτιμώμενου πληθυσμού της Ελλάδας, που ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια, είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Παρόλο που τα ραντεβού για τον εμβολιασμό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι 520.000 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί.

"Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην προστασία των συμπολιτών μας και για το λόγο αυτό ο εμβολιασμός τους θα είναι εφεξής υποχρεωτικός", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου για να λάβουν την πρώτη τους δόση, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα", είπε.

Δεν είπε πώς θα εφαρμοστεί αυτό.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ είναι ένα γερό κλάσμα της μέσης μηνιαίας σύνταξης των 730 ευρώ.

Έτσι, η πρωτοβουλία των αυστριακών αρχών δεν είναι μια τοπική εφεύρεση, αλλά κάποια παγκόσμια ομάδα, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι παρόμοια. Και δεδομένου ότι η ομάδα είναι παγκόσμια, αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει παντού. 

Αν και τα νέα δεν είναι σίγουρα καλά, μπορεί κανείς να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι τα πράγματα είναι ήδη πολύ χειρότερα σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Έτσι, όπως άρχισαν να αναφέρουν ερωτηθέντες από την Αυστραλία στις αρχές Οκτωβρίου 2021, τεθωρακισμένα οχήματα με καμουφλάζ του ΟΗΕ εισάγονται στη χώρα:

Τρία ή τέσσερα θωρακισμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν τυχαία στο δρόμο δεν είναι σίγουρα σύστημα, αλλά όπως αποδείχθηκε με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων, στα τέλη Νοεμβρίου 2021 υπήρχαν εκατοντάδες τέτοια θωρακισμένα αυτοκίνητα και ειδικά οχήματα ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας σε ορισμένα μέρη:
Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει γιατί χρειάζονται όλα αυτά τα θωρακισμένα αυτοκίνητα ή γιατί υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά. Έχει προταθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν από εισπράκτορες για την είσπραξη προστίμων από τους ανεμβολίαστους, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ THE BIG THE ONE : Corfiatiko.blogspot.com


5 σχόλια:

 1. Θα ξεκάνει τους ηλικιωμένους μια ώρα αρχήτερα.
  Να γλυτώσει και τα ταμεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια ένεση αυτός και μετά από λίγο καιρό,
  Οι παππούδες θα πέφτουν σαν κοτόπουλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 'Κουφάλα' Μητσοτάκη κι εσένα ο νεκροθάφτης σε περιμένει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα οχηματα τα θελουν για να διαχειρησουν τα εμβολιασμενα πληθη οταν ξεσηκωθουν για το λογο του οτι θα πεφτουν σαν τις μυγες απο το μπολι.
  Οσοι επιζησουν απο το μπολι θα καταστησουν την σταθερη σε αριθμό μετα-ανθρωποτητα οι υπολοιποι εκτος κοινωνιας (mad max).
  Υπομονη το τελος ειναι κοντα.
  καλη δυναμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή